Σε κοινή σύσκεψή τους που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ, σήμερα Τρίτη  30 Αυγούστου 2022, οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΟΗΟ – ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΣΑΚ ασχολήθηκαν επισταμένα με το θέμα του συνταξιοδοτικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που εκκρεμεί υπό μορφή νομοσχεδίου ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού.

 

Ειδικότερα οι Οργανώσεις ομόφωνα, υπογραμμίζουν την ανάγκη για άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου σε Νόμο για να αρθεί μια εκκρεμότητα σε ένα καίριο εργασιακό ζήτημα που αφορά δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που από την 01.10.2011 παραμένουν ανασφάλιστοι. 

 

Οι Οργανώσεις αναμένουν από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή την επίσπευση και ολοκλήρωση των απαιτούμενων διεργασιών έτσι ώστε το Νομοσχέδιο να αχθεί το ταχύτερο στην Ολομέλεια για την ψήφιση του σε Νόμο, στη βάση των σχετικών συμφωνιών και δηλώνουν την ομογνωμία και την αποφασιστικότητά τους για την υλοποίηση του προαναφερόμενου στόχου.

 

Από τις Οργανώσεις

Λευκωσία, 30.08.2022


Τηλεοπτικό ρεπορτάζ από το Ant1News και σχετικές δηλώσεις από τον Γενικό μας Γραμματέα: https://www.youtube.com/watch?v=BwmzVgzePgc


Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »