Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Αίτημα για έγκριση πριν τις θερινές διακοπές και εφαρμογή από την 21η Μαΐου 2021
 

Τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2022, άρχισε στην Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής η συζήτηση των δυο νομοσχεδίων για την εφαρμογή τη συμφωνίας για το Συνταξιοδοτικό, στην οποία κατέληξαν οι εμπλεκόμενες συνδικαλιστικές Οργανώσεις και το Υπουργείο Οικονομικών. Γενικότερο αίτημα προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή, όπως και γενικότερα προς την ολομέλεια της Βουλής είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας μελέτης των νομοσχεδίων και η ψήφισή τους πριν από τη διακοπή των εργασιών του Σώματος για τις θερινές διακοπές.

 

Ιστορική χαρακτηρίστηκε η μέρα, όχι μόνο από το Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ συν. Στράτη Ματθαίου αλλά και από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της τελευταίας φάσης για την εισαγωγή και εφαρμογή συνταξιοδοτικού σχεδίου για κάλυψη όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

 

Κατά τη συζήτηση των Νομοσχεδίων ο Γενικός Γραμματέας συν. Στράτης Ματθαίου ήγειρε και το αίτημα όπως ο νόμος που θα ψηφισθεί προνοεί εφαρμογή των προνοιών του από την 21η Μαΐου 2021, ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας με το ΥπΟιΚ, ώστε να καλύπτονται και συνάδελφοι οι οποίοι αφυπηρέτησαν κατά την περίοδο που μεσολαβεί από την ημερομηνία αυτή μέχρι την ημερομηνία ψήφισης και εφαρμογής του νέου νόμου. Οι εξελίξεις οι οποίες μεσολάβησαν από την κατάληξη σε συμφωνία για το νέο σχέδιο, περιλαμβανομένων και των περιορισμών λόγω της πανδημίας, προκάλεσαν καθυστέρηση στη συζήτηση των σχετικών νομοσχεδίων στη Βουλή με αρνητικές επιπτώσεις σε συναδέλφους, οι οποίοι αφυπηρέτησαν στην ενδιάμεση αυτή περίοδο.