Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

H Χορωδία μας έλαβε μέρος στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 21-22 Μαΐου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα Χρίστος Λαμπράκης. Το Φεστιβάλ διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος.

 

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος έχει ως στόχο την προαγωγή και διάδοση της πολυφωνικής μουσικής μέσω συναυλιών, φεστιβάλ, δρώμενων αλλά και μουσικών σεμιναρίων χορωδιακής και ορχηστρικής μουσικής. Μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ θα δόθηκε σε εθελοντικές οργανώσεις και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

 

Το Φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων. Την ευθύνη της παρουσίασης της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha, Βίκυ Χαντζή. Ιδιαίτερη στιγμή του Φεστιβάλ αποτέλεσε η βράβευση του καταξιωμένου Έλληνα συνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου για το καλλιτεχνικό έργο του και την πορεία του στη μουσική.

 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ το Σάββατο, 21 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε παρέλαση φιλαρμονικών από την Πλατεία Μοναστηρακίου μέχρι την Πλατεία Συντάγματος. Την ίδια μέρα η Χορωδία μας τραγούδησε Κυπριακά στον πολυσύχναστο δρόμο της οδού Ερμού, έξω εκκλησία της Παναγίας της Καπνικαρέας. αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα από τους περαστικούς και λόγια αγάπης για το νησί μας.

 

Την Κυριακή το βράδυ η Χορωδία μας ερμήνευσε στην κατάμεστη αιθουσα του Μεγάρου Αθηνών το τραγούδι, σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, «Ήσουνα παράπονο», το οποίο μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης, επιθυμώντας να τιμήσει τον πρόσφατα αποβιώσαντα συνθέτη.  Τιμώντας επίσης τον κύπριο συνθέτη Μάριο Τόκα ερμήνευσε το τραγούδι «Τριανταφυλλιά» σε στίχους Βάσου Βενιζέλου. Η επί σκηνής παρουσία της Χορωδίας μας ολοκληρώθηκε με την ερμηνεία του κυπριακού δημοτικού τραγουδιού «Το γιασεμίν».

 

Μεγάλη τιμή για τη Χορωδία μας, τη Μαέστρο και τον πιανίστα μας αποτέλεσαν τα ευνοϊκότατα σχόλια που απέσπασαν για την όλη εκτέλεσή τους και ερμηνεία τους από τον φημισμένο συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο, γεγονός το οποίο καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο της Χορωδίας της Οργάνωσής μας.

 

Τη Χορωδία μας συνόδευσαν ο Γενικός μας Γραμματέας, συν. Στράτης Ματθαίου, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Γενικού Συμβουλίου της ΠΑΣΥΔΥ, συν. Ακρίτας Ασπρής και ο Ταμίας της Οργάνωσής μας, συν. Τάκης Καρολίδης.




Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη διάρεκια του φεστιβάλ: