Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τιμητική η πρόσκληση, που δέχτηκε η Χορωδία μας από την πρόεδρο του 14ου Χορωδιακού Φεστιβάλ στην Αθήνα κας Ξένιας Τζάτζου, για συμμετοχή μας στο ομώνυμο Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 21 και 22 Μαΐου 2022.

 

Απολαύσαμε τη συμμετοχή μας μετά από εντατικές πρόβες και ξεκινήσαμε το Σάββατο 21 Μαΐου 2022, τραγουδώντας Κυπριακά στον πολυσύχναστο δρόμο της οδού Ερμού, έξω από τη μικρή αλλά πανέμορφη εκκλησία της Παναγίας της Καπνικαρέας. Μεγάλη συγκίνηση από τους περαστικούς, ζεστό χειροκρότημα, λόγια αγάπης για το νησί μας και εμείς περήφανοι γεμίσαμε τον Αθηναϊκό αέρα με την ντοπιολαλιά μας.

 

Ταξιδέψαμε σε πολύ όμορφες μουσικές διαδρομές, την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, που ήταν και ο σκοπός του ταξιδιού μας στο ανεπανάληπτο, πανέμορφο, Μουσικό Μέγαρο Αθηνών. Πετύχαμε μια εξαιρετική εμφάνιση με ωραιότατο ηχόχρωμα ακολουθώντας τη διεύθυνση της μαέστρου μας, κυρίας Μάρως Μήτσα και ακούοντας τη συνοδεία του πιανίστα μας, κου Μάριου Ιωάννου. Νιώσαμε δέος και συναισθήματα ανεπανάληπτα σ’ ένα εξαίσιο χώρο. Προβάλαμε την ταυτότητα και τον πολιτισμό της πατρίδας μας με τη μουσική μας.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Γενικό Γραμματέα της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. κύριο Στράτη Ματθαίου αλλά και όλη την Επιτροπή Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., που μας έδωσαν την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σ’ αυτό το όμορφο, μουσικό συναπάντημα.

 

Το ταξίδι μας ολοκληρώθηκε με την πανέμορφη κρουαζιέρα μας, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 στα τρία όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού, Ύδρα, Πόρο, Αίγινα. Μια υπέροχη διαδρομή όπου απολαύσαμε το γαλάζιο της θάλασσας, προσκυνήσαμε στον πολιούχο Άγιο Νεκτάριο της Αίγινας και διασκεδάσαμε στο πλοίο χορεύοντας και τραγουδώντας. Στιγμές όμορφες, ανεπανάληπτες. Ευχαριστούμε και πάλι την οργάνωση της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. για το υπέροχο ταξίδι μας και προσδοκούμε στο επόμενο.

 

Της Μαίρης Κυπριανού, φιλόλογου,
μέλους της Χορωδίας της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.




Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη διάρκεια του Φεστιβάλ: