Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Αισθήματα βαρύτατου πένθους και βαθιάς θλίψης προξένησε στους κόλπους της ΠΑΣΥΔΥ και της Δημόσια Υπηρεσίας ο αδόκητος θάνατος της αείμνηστης Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου.

 

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου διαγνώσθηκε με υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο λόγω ρήξης ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου. Διακομίστηκε εσπευσμένα με αεροασθενοφόρο στην Αθήνα, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο «Υγείας, στην Αθήνα, όπου κατάληξε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, 6 Ιουνίου.

 

Ακούραστη επαγγελματίας, με μακρά υπηρεσία στο δημόσιο, φύση ερευνητική και ανήσυχη και φυσιογνωμία με τις κεραίες αναπεπταμένες για τα όσα συντελούνταν στο ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι, κατάφερε σε νεαρή ηλικία να ανέλθει όλες τις βαθμίδες της δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας με κορύφωση τον διορισμό της στη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας & Ενέργειας κατά την περίοδο 2010-2013. Στις 3 Απριλίου 2013 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στη θέση της Υπουργού Εργασίας, πόστο που υπηρέτησε τα τελευταία 9 χρόνια και μέχρι το τέλος της ζωής της.

 

Ως ΠΑΣΥΔΥ, σημειώνουμε παρένθετα και τη συνδικαλιστική δραστηριότητα της εκλιπούσας από τη θέση της Προέδρου του νεοσύστατου τότε Κλάδου Υπαλλήλων Φόρου Προστιθέμενης Αξίας της ΠΑΣΥΔΥ, μετά την απόσχιση της Υπηρεσίας ΦΠΑ από το Τμήμα Τελωνείων.

 

Στην εννιάχρονη διαδρομή της ως Υπουργός Εργασίας η Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέπτυξε μια πολυσχιδή και πολυδύναμη δράση με αξιόλογη προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο, καθιστώντας παράλληλα εμβληματική την παρουσία της στα εργασιακά πράγματα του τόπου. Ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει προωθήσει σειρά μεταρρυθμίσεων που αφορούν όλους τους τομείς αρμοδιοτήτων του Υπουργείου, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα κοινωνικής πρόνοιας, στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και στα θέματα ισότητας των φύλων. Ανάμεσα στις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που έχει προωθήσει κατά τη θητεία της ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων περιλαμβάνονται και η περί Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Γενικότερα περί Κοινωνικών Παροχών Νομοθεσία και η δημιουργία της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Προνοίας και του Μητρώου Κοινωνικών Παροχών για τον ορθό έλεγχο και εφαρμογή των κριτηρίων επιλεξιμότητας για όλες τις κοινωνικές παροχές καθώς και το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης και Εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και η ίδρυση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας. Η ικανότητά της αναδείχθηκε ιδιαίτερα με την επιτυχή διαχείριση των προβλημάτων της πανδημίας με την αποτελεσματική εφαρμογή από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου της, όλων των μέτρων που σχεδιάστηκαν και αποφασίστηκαν. Σε πορεία υλοποίησης βρίσκονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως η θεσμοθέτηση Εθνικού Κατώτατου Μισθού και μηχανισμού καθορισμού και αναθεώρησης του επιπέδου του, η αναθεώρηση και εκσυγχρονισμός της περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νομοθεσίας και συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση καθώς και η διαδικασία για την ψηφιοποίηση όλων των παροχών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

 

Η ΠΑΣΥΔΥ και τα μέλη της εύχονται θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της και συμπαρίστανται στο δράμα τους.

 

Αιωνία σου η μνήμη, αγαπημένη Ζέτα.