Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022 συναντήσεις της διευρυμένης Επιτροπής της ΠΑΣΥΔΥ για το θέμα της μονιμοποίησης των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου (ΕΑΧ), πλαισιούμενης με εκπροσώπους της Κεντρικής Γραμματείας της Οργάνωσης, με τις ηγεσίες της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΕΛΑΜ, ενώ ο κύκλος επαφών θα ολοκληρωθεί με συναντήσεις και με τα υπόλοιπα Κοινοβουλευτικά Κόμματα.

 

Κατά τις χθεσινές συναντήσεις εκφράστηκε η έντονη απογοήτευση των επηρεαζομένων, για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται στη ρύθμιση του σοβαρού ζητήματος της μονιμοποίησης των ΕΑΧ και άρση της αδικίας που υφίστανται δέκα περίπου χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο και ευρύτερο κρατικό τομέα, που αποστερούνται κάθε προοπτικής ανέλιξης.

 

Κοινή περαιτέρω υπήρξε η διαπίστωση ότι η μονιμοποίηση των ΕΑΧ πέραν του ότι δεν δημιουργεί συγχρονικά οποιαδήποτε δαπάνη, συνιστά αναγκαίο μέτρο που θα υποβοηθήσει τη λειτουργικότητα της Υπηρεσίας και θα συμβάλει ουσιαστικά στην ορθολογική και ισορροπημένη διάρθρωση στις δομές της.

 

Ενόψει των πιο πάνω και τα δύο Κόμματα συμφώνησαν στην ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος και υπογραμμίστηκε ότι προς τούτο θα πρέπει να επιδειχθεί η αναγκαία πολιτική βούληση εκ μέρους της Πολιτείας, αφού το όλο ζήτημα συνιστά πρωτίστως δική της ευθύνη και υποχρέωση.

 

Στο ίδιο πλαίσιο οι ηγεσίες των δύο Κομμάτων δεσμεύτηκαν να δραστηριοποιηθούν και να επαναφέρουν το θέμα στη Βουλή, με στόχο την αποτελεσματική αντίκρυσή του.

 

 

Λευκωσία,
02/06/2022.