Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Με την ενεργό συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, την παρουσία της Προέδρου της Βουλής κας Αννίτας Δημητρίου, των Υπουργών και Υφυπουργών, των εκπροσώπων των Συνδικαλιστικών και Επιχειρηματικών Οργανώσεων και άλλων επισήμων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 11 Απριλίου το 59ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων των Επαγγελματικών Κλάδων και των Επαρχιακών Τμημάτων της Οργάνωσής μας.

 

Από πλευράς της ηγεσίας μας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους επισήμους προσκεκλημένους και τους Αντιπροσώπους Κλάδων και Τμημάτων καλωσόρισαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσής μας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε χαιρετισμό του επαίνεσε την ηγεσία της Οργάνωσης μας και το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων για τη συμβολή τους στη δημιουργία και τη στήριξη του Κυπριακού κράτους σε περιόδους εκτάκτων αναγκών.

 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και σε συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί για ικανοποιητικές ρυθμίσεις σε δημοσιοϋπαλληλικές εκκρεμότητες και δεσμεύτηκε για συνεργασία με την Οργάνωσή μας για λύσεις και σε άλλα εκκρεμούντα προβλήματα μεταξύ των οποίων και το κορυφαίο αίτημα μας για μονιμοποίηση των εργαζομένων αορίστου χρόνου. Στη σελίδα 8 δημοσιεύουμε το πλήρες κείμενο του Χαιρετισμού του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Η κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου έγινε από τον Πρόεδρο της Συντεχνίας μας συν. Αντώνη Κουτσούλλη, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους άλλους επισήμους και τους αντιπροσώπους επεσήμανε ότι το Συνέδριο πραγματοποιείται στις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν λόγω της πανδημίας και των ραγδαία επιδεινούμενων εξελίξεων στην Ουκρανία και τόνισε την ανάγκη ολοκληρωμένων σχεδιασμών για αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

 

Μετά την εναρκτήρια ομιλία του συν. Προέδρου έγινε προβολή σύντομης ταινίας για την ίδρυση και ανάπτυξη της Συντεχνίας μας στα 95 χρόνια δράσης και προσφοράς της και ακολούθησε σύντομο καλλιτεχνικό αφιέρωμα από τη Χορωδία ΠΑΣΥΔΥ στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με τα τραγούδια που μελοποίησε για τα ποιήματα «Που πέταξε τ’ αγόρι μου» του Γιάννη Ρίτσου, «Στο περιγιάλι το κρυφό» του Γιώργου Σεφέρη και «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» του Οδυσσέα Ελύτη. Διηύθυνε η Μαέστρος της Χορωδίας Μάρω Μήτσα και στο πιάνο ήταν ο Μάριος Ιωάννου.

 

Το επίσημο μέρος του Συνεδρίου συνεχίσθηκε με την ομιλία του Γενικού Γραμματέα συν. Στράτη Ματθαίου, ο οποίος επίσης χαιρέτησε την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας χαρακτηρίζοντας την ιδιαίτερη τιμή για την Οργάνωση μας και έμπρακτη απόδειξη του ειλικρινούς ενδιαφέροντος του Προέδρου για τα θέματα των δημοσίων υπαλλήλων και γενικότερα της δημόσιας υπηρεσίας.

 

Ο συν. Στράτης Ματθαίου στην ομιλία του αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της Οργάνωσής μας και στον προγραμματισμό που έχει γίνει, για επίτευξη ικανοποιητικών ρυθμίσεων σε θέματα που εκκρεμούν και έχουν ιεραρχηθεί στις προτεραιότητες της Οργάνωσής μας.

 

Με το Χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ομιλία του Γενικού Γραμματέα ολοκληρώθηκε το επίσημο μέρος του Συνεδρίου και αποχώρησαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

 

Ακολούθησε η εκλογή Οριστικού Προεδρείου και Εφορευτικής Επιτροπής, η κατάθεση και έγκριση της Έκθεσης Πεπραγμένων του Γενικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Έκθεσης για το 2021 και των Προϋπολογισμών για το 2022 και άρχισε η συζήτηση των άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που περιλάμβαναν θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας, τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, εξελίξεις στα γενικά επαγγελματικά θέματα και σχετικές ενέργειες και δράση της Οργάνωσής μας, την αποπαγοποίηση και πλήρωση οργανικών θέσεων, τα επιδόματα, τις υπερωρίες και άδειες, την προκαταβολή για αγορά μηχανοκινήτων οχημάτων και παρεμφερή θέματα, τα προβλήματα εργοδοτουμένων αορίστου και ορισμένου χρόνου, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την αυτονόμηση κρατικών νοσηλευτηρίων και το ΓεΣΥ, θέματα τηλεργασίας, θέματα ΜΕΠ, συνθήκες ασφάλειας και υγείας στην εργασία, οργανωτικά θέματα και ευημερία μελών.

 

Ακολούθησε σύμφωνα με το άρθρο 18.2 του Καταστατικού της Οργάνωσής μας η επικύρωση για τριετή θητεία 2022 – 2025 των μελών του Γενικού Συμβουλίου, τα οποία εκλέγηκαν από τους Επαγγελματικούς Κλάδους και τα Επαρχιακά Τμήματα.

 

Το Συνέδριο έκλεισε με την έγκριση της Γενικής Απόφασης.

 

 Ταινία μικρού μήκους με θέμα: "ΠΑΣΥΔΥ-95 χρόνια συνδικαλιστικής δράσης και προσφοράς", που προβλήθηκε κατά την Εναρκτήρια Σύνοδο του 59ου Συνεδρίου της Οργάνωσής μας.
Μια σύντομη αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της ιστορίας της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα

 

 

 

59o Συνέδριο ΠΑΣΥΔΥ - Μαζί για τον Εκσυγχρονισμό!
Στιγμιότυπα από την Εναρκτήρια Σύνοδο του Συνεδρίου μας

 




Στιγμιότυπα από το Συνέδριο: