Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Αγαπητές συναδέλφισσες, Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε πρωτόγνωρες συνθήκες απόλυτα αταίριαστες με το πνεύμα των μεγάλων γιορτών του χρόνου περάσαμε πριν λίγες μέρες και τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Και με την είσοδό μας στον νέο χρόνο οι υποχρεώσεις μας για πλήρη συμμόρφωση με τα περιοριστικά μέτρα έχουν επεκταθεί ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης των επιδημιολογικών κινδύνων της πανδημίας του COVID-19.

 

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο των αρνητικών συνθηκών της επανόδου μας στην εργασία μετά την περίοδο των γιορτών, πρώτιστη υποχρέωσή μας είναι η έκφραση της βαθιάς μας εκτίμησης και των θερμών μας ευχαριστιών προς τους συναδέλφους μας των υπηρεσιών υγείας όπως και άλλων δημόσιων υπηρεσιών, οι οποίοι για δυο χρόνια τώρα προσφέρουν υπηρεσίες νοσηλείας και στήριξης στα θύματα της πανδημίας και εξυπηρέτησης πρώτης γραμμής και με απόλυτη συνέπεια διατηρούν σε πλήρη λειτουργία τις αρμόδιες υπηρεσίες του δημοσίου.

 

Τους ευχαριστούμε και παράλληλα με την έκφραση της εκτίμησης του συνόλου του λαού μας για την προσφορά τους βεβαιώνουμε ότι παραμένουμε αμετακίνητοι ενεργοί υποστηρικτές  στο έργο τους.

 

Δεν μπορούμε να μην ενώσουμε και τη δική μας προτροπή στο γενικότερο κάλεσμα της πλειοψηφίας του λαού μας προς τους συμπολίτες μας που εξακολουθούν να αμφιταλαντεύονται στην απόφαση για εμβολιασμό ή αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας. Είναι απόλυτα σεβαστό το δικαίωμα κάθε πολίτη να επιλέγει τους τρόπους προστασίας του, όμως ταυτόχρονα είναι απαράβατη και η υποχρέωση όλων ο σεβασμός στις αποφάσεις των ειδικών και τις επιλογές της πλειοψηφίας του λαού μας.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ένα θετικό ισοζύγιο στα αρνητικά χαρακτηριστικά των ημερών είναι για την Οργάνωσή μας το αίσθημα ικανοποίησης που μας διακατέχει από τις επιτυχίες μας στο χρόνο που πέρασε στις προσπάθειές μας για επίτευξη συμφωνίας για ρυθμίσεις σε προβλήματα προτεραιότητας που ταλάνιζαν συναδέλφους μας.

 

Στις προσπάθειές μας στον χρόνο που πέρασε είχαμε ιεραρχήσει ως θέματα προτεραιότητας την επίτευξη συμφωνίας για το συνταξιοδοτικό, ώστε να διασφαλισθεί αφυπηρετική επάρκεια σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων που παρέμεναν χωρίς συνταξιοδοτικές πρόνοιες μετά την αφυπηρέτησή τους. Έχουμε ήδη καταλήξει σε συμφωνία για ικανοποιητική ρύθμιση του προβλήματος και τη συμφωνία έχουν επίσης αποδεχθεί και οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αναμένουμε ότι θα επακολουθήσει σύντομα και η νομοθετική ψήφιση, άλλωστε η ρύθμιση που έχει συμφωνηθεί θα έχει ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2021.

 

Ιδιαίτερης σημασίας τόσο για το σύνολο των συναδέλφων μας όσο και γενικότερα για την αποκόμιση οφέλους από το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάκαμψης είναι και η Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας. Οι διαφορές που υπήρχαν σε σχέση με τις ρυθμίσεις για διατμηματική προαγωγή έχουν επιλυθεί με δική μας προσπάθεια και αναμένεται ότι με την επαναλειτουργία της Ολομέλειας της Βουλής σε λίγες μέρες μετά τις γιορτές θα ακολουθήσει και η νομοθετική ψήφιση, ώστε οι διαδικασίες που προνοούνται να δρομολογηθούν προς εφαρμογή και ως επακόλουθο να έλθουν και τα θετικά των ρυθμίσεων.

 

Προχωρούμε στον νέο χρόνο με θετικές τις προσδοκίες ότι θα επιτύχουμε και στις άλλες εκκρεμότητες και προβλήματα που μας απασχολούν. Στη σειρά των προτεραιοτήτων μας ιεραρχείται σε πρώτη θέση ο στόχος για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων αορίστου χρόνου ΕΑΧ. Έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας και η ανταπόκριση είναι θετική από επίσημης πλευράς. Συνεχίζουμε με την απόλυτη σύμπλευση και των επηρεαζόμενων συναδέλφων μας και αναμένουμε ότι ο νέος χρόνος θα περιλαμβάνει και επίλυση αυτού του βασικού μας προβλήματος. Στόχος η ομαλή λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας, απαλλαγμένης από θεσμούς και συστήματα απαράδεκτα για ένα κράτος δικαίου.

 

Στη φαρέτρα μας παραμένουν και πλάνα με ελπιδοφόρες προοπτικές για αποκατάσταση δικαιωμάτων που αφορούν υπερωρίες και επιδόματα που είχαν μονομερώς περικοπεί σημαντικά στο πλαίσιο των μέτρων που λήφθηκαν λόγω προνοιών του μνημονίου.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ασφαλώς δεν παρακάμπτουμε και τη βασική μας υποχρέωση για ενίσχυση της Οργάνωσης ως ένα από τους κύριους στόχους μας. Προσφέρει ήδη η Συνδικαλιστική μας Οργάνωση πολλά στον τομέα της ευημερίας των μελών με τη λειτουργία των νηπιαγωγείων μας, την παιδική εξοχή, τη στέγη των συνταξιούχων μας, τις προσφορές για διακοπές.

 

Πρόκειται για τομείς προσφοράς προς τα μέλη στους οποίους, με την εντατική παρακολούθηση της λειτουργίας τους, στοχεύουμε σε συνεχή αναβάθμισή τους εκεί και όπου διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

 

Οι πρωτοπόροι στην ίδρυση της Οργάνωσής μας, οι οποίο πριν εκατό σχεδόν χρόνια κινητοποιήθηκαν για τη δημιουργία της, μας κληροδότησαν την υποχρέωση για συνεχή ανάπτυξή της και σ’ αυτό τον στόχο παραμένουμε. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μας συμπαρασταθούν, ώστε να παραμείνει η ΠΑΣΥΔΥ ανάμεσα στις κορυφαίες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του τόπου μας και με δική τους συμμετοχή στις επιτυχίες για τα δικαιώματα και συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων του τόπου μας.

 

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους Καλή Χρονιά ευτυχισμένη, δημιουργική και να ‘ναι γεμάτη με υγεία, χαρές και όμορφες στιγμές για όλους. Χρόνια Πολλά!

 

Στράτης Ματθαίου

Γενικός Γραμματέας