Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
 
A. (i)  ΣΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟ, ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ  (ΕΝΤΥΠΟ Α΄) – και
     
(ii)  ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ (Μόνο για Διοικητικούς Λειτουργούς και Λειτουργούς Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού)  (ΕΝΤΥΠΟ Β΄)
 
 
B. ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟΘΗΚΩΝ (ΕΝΤΥΠΟ Γ΄)
 
 
Δυνάμει των Κανονισμών 18 και 19 των περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Γενικών) Κανονισμών του 1991 έως 2020
 
 
Tο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, του Υπουργείου Οικονομικών, ανακοινώνει ότι οι επόμενες εξετάσεις στα πιο κάτω θέματα θα γίνουν την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 και την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, αντίστοιχα, ως ακολούθως:
 
ΕΞΕΤΑΣΗ Α
 
Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021
 
2.30 μ.μ. – 4.00 μ.μ.
Εξέταση στον περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμο, στους περί Δημόσιας Υπηρεσίας Κανονισμούς και στις Γενικές Διατάξεις 
ή
Εξέταση στους περί Δημόσιας Υπηρεσίας Κανονισμούς και στις Γενικές Διατάξεις. 
 
 
ΕΞΕΤΑΣΗ Β
 
Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 
 
2.30 μ.μ. – 3.45 μ.μ. Εξέταση στους περί Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων Νόμους και Γενικούς Κανονισμούς και Κανονισμούς Αποθηκών 
 
3.45 μ.μ. – 4.00 μ.μ. Διάλειμμα
 
4.00 μ.μ. – 5.30 μ.μ. Εξέταση στις Δημοσιονομικές και Λογιστικές Οδηγίες
 
 
Δικαίωμα συμμετοχής στις πιο πάνω Εξετάσεις έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι οργανισμών δημοσίου δικαίου, κάτοχοι μόνιμης ή προσωρινής θέσης, καθώς και εργοδοτούμενοι αορίστου ή ορισμένου χρόνου που υπηρετούν στη δημόσια υπηρεσία ή σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου, το Σχέδιο Υπηρεσίας της θέσης στην οποία υπηρετούν απαιτεί επιτυχία στην εξέταση αυτή.
 
 
Ο τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων θα είναι στη Λευκωσία για τους υποψηφίους των Επαρχιών Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου, και στη Λεμεσό για τους υποψηφίους των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου. Τα εξεταστικά κέντρα θα ανακοινωθούν αργότερα, με προσωπική επιστολή προς τους αιτητές.
 
 
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πιο πάνω εξετάσεις πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση προς τη Διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, με αντίγραφο στο Υπουργείο, Τμήμα ή Ανεξάρτητο Γραφείο στο οποίο υπηρετούν, μέχρι και την Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, 2021.  Επισημαίνεται ότι η αίτηση πρέπει να υποβληθεί πάνω στο νέο Ειδικό Έντυπο το οποίο διανεμήθηκε σ΄ όλες τις Υπηρεσίες με την Εγκύκλιο του Τμήματος μας με αρ. 1587 και ημερ. 20.2.2019 και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mof.gov.cy/papd κάτω από την επιλογή «Εξετάσεις» και στη συνέχεια «Εξετάσεις για Δημοσίους Υπαλλήλους». Οι αιτήσεις είτε παραδίδονται στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, είτε αποστέλλονται μέσω Ταχυδρομείου ή τηλεομοιοτυπικής υπηρεσίας στους αριθμούς 22602761 και 22602763.
 
 
Η εξεταστέα ύλη της Εξέτασης Α, είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mof.gov.cy/papd κάτω από την επιλογή «Νομοθεσία» και, στη συνέχεια «Νόμοι» / «Κανονισμοί».
 
 
Η εξεταστέα ύλη της Εξέτασης Β είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Γενικού Λογιστηρίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.treasury.gov.cy
 
 
Κατά την Εξέταση Α επιτρέπεται όπως οι εξεταζόμενοι συμβουλεύονται τους περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμους, τους περί Δημόσιας Υπηρεσίας Κανονισμούς και τις Γενικές Διατάξεις και  τις εκάστοτε ισχύουσες τροποποιήσεις τούτων.  
 
 
Κατά την Εξέταση Β επιτρέπεται όπως οι εξεταζόμενοι συμβουλεύονται τον Νόμο που προβλέπει περί της Λογιστικής και Δημοσιονομικής Διαχείρισης και περί του Χρηματοοικονομικού Ελέγχου της Δημοκρατίας, τις Δημοσιονομικές Διατάξεις του Συντάγματος (ΜΕΡΟΣ ΧΙ), τις Δημοσιονομικές και Λογιστικές Οδηγίες, το βιβλίο των Κανονισμών Αποθηκών, τους Νόμους και Κανονισμούς περί της Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων και τις εκάστοτε ισχύουσες τροποποιήσεις τούτων μόνο.
 
 
Επισημαίνεται, ότι καμιά εκπρόθεσμη αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων.
 
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΛΕΥΚΩΣΙΑ