Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

«Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ: ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ»

ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, 14:00 – 19:10

 

Η «Εθνική Επιτροπή Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» και η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου με μεγάλη χαρά ανακοινώνουν τη διοργάνωση της 17ης ετήσιας εκπαιδευτικής ημερίδας την 16η Οκτωβρίου 2021. Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα, που θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Στόχος η εκπαίδευση-ευαισθητοποίηση και η αποτελεσματική ΠΡΟΛΗΨΗ των Επιπτώσεων του Περιβάλλοντος στην Υγεία του Παιδιού. Στη θεματολογία περιλαμβάνονται και 3 παρουσιάσεις που αφορούν τον COVID-19 σε σχέση με τα παιδιά (η ηπιότερη νόσηση, τα εμβόλια και το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο). Καλύπτονται η διαχείριση των κινδύνων αναδυόμενων τοξικών παραγόντων, καθώς και οι επιπτώσεις της σκόνης και η μείωση των συνεπειών στα ασθματικά παιδιά, ο εθισμός των παιδιών στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το διαδίκτυο και νεότερες εξελίξεις για την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας της ασύρματης τεχνολογίας στα παιδιά.

 

Θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε εξαίρετους ομιλητές από την Κύπρο, την Ελλάδα, και τις ΗΠΑ. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Καθ. Devra Davis, που θα αναπτύξει το θέμα «Παιδιά και ασύρματη τεχνολογία: Τι γνωρίζουμε, τι δεν γνωρίζουμε και πώς μπορούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά». Η Καθ. Davis τιμήθηκε το 2007 με το Νόμπελ Ειρήνης ως επικεφαλής ομάδας για την κλιματική αλλαγή.

 

Η Ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε γιατρούς και άλλους λειτουργούς υγείας, εκπαιδευτικούς, και είναι ανοικτή σε γονείς και το ευρύτερο κοινό. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής, με πίστωση 4 Μορίων Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης στους γιατρούς. Θα είναι υβριδική, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων διά ζώσης – με σειρά προτεραιότητας - στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ανάλογα με τους κανόνες που θα ισχύουν για την Covid-19. Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένων της προσκόμισης SafePass, της χρήσης προστατευτικής μάσκας ή και όποιο άλλο μέτρο δυνατό να ισχύσει. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, όμως απαραίτητη για την παρακολούθηση (δια ζώσης ή διαδικτυακά ) της Ημερίδας είναι η έγκαιρη προεγγραφή με τη συμπλήρωση της ακόλουθης φόρμας: shorturl.at/lDFV9

 

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο +357 97 821802 ή στο email info@paidi.com.cy

 

Για ενημέρωση μπορείτε να ακολουθήσετε στο Facebook τη σελίδα https://www.facebook.com/events/347786016979578
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ