Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αποφοίτων Πανεπιστημίων Αυστραλίας με περηφάνεια παρουσιάζει το COVID-19 AUSTRALIA-CYPRUS FORUM σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας στην Κύπρο και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν μια δοκιμασία για όλους τους θεσμούς και κάθε άτομο ξεχωριστά σε όλο τον κόσμο. Η πανδημία φαίνεται ότι έπιασε τις κοινότητές μας απροετοίμαστες, τις διέλυσε και ανάγκασε όλους να αναλάβουν δράση, να προσαρμοστούν, να οργανωθούν, να κινητοποιηθούν, να βρουν τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την καταπολέμηση αυτού του θανατηφόρου ιού.

 

Όλα τα συστήματα υποβλήθηκαν σε ένα αυστηρό crash test: Τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης, τα πολιτικά και οικονομικά συστήματα, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου, οι τεχνολογίες πληροφοριών και τα κανάλια επικοινωνίας. Τίποτα δεν έμεινε ανεπηρέαστο και ιδιαίτερα οι ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές.

 

Τι μάθαμε λοιπόν από όλα αυτά στην Αυστραλία και την Κύπρο; Πώς μπορεί η συσσωρευμένη επιστημονική έρευνα, τα στοιχεία, τα δεδομένα και η γνώση να μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στις σημερινές προκλήσεις που θέτει η πανδημία και ειδικότερα η παραλλαγή Δέλτα; Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά τα στοιχεία και τις καλές πρακτικές;

 

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αποφοίτων Πανεπιστημίων Αυστραλίας συγκεντρώνει αξιόλογους επιστήμονες, κλινικούς γιατρούς και ερευνητές και από τις δύο χώρες, οι οποίοι ήταν και συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή, για να προβληματιστούν σχετικά με τις αντιδράσεις απέναντι στην πανδημία, τα προγράμματα ανοσοποίησης, την τρέχουσα κατάσταση, τα εμβόλια και την ανάπτυξη εμβολιασμών. Τι έγινε καλά, τι έγινε κακώς και ποια ήταν τα αποτελέσματα και τα διδάγματα.

 

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε μαζί μας την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, στις 10:00 π.μ. ώρα Κύπρου και στις 5:00 μ.μ. ώρα Αυστραλίας σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά στο Facebook και στο YouTube.

 

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Αυστραλίας στην Κύπρο πιστεύει ακράδαντα ότι η συνεργασία και η συμμετοχή ακαδημαϊκών, επαγγελματιών, πολιτικών, οικονομολόγων, εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης και της ευρύτερης κοινότητας των δύο χωρών μπορεί να συμβάλει στην αξιοποίηση των επιστημονικών δεδομένων, στην ανάπτυξη πολιτικών και στην υποβοήθηση του σχεδιασμού και της διαχείρισης κρίσεων.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κ. Σάκη Φειδογιάννη, Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Αποφοίτων Πανεπιστημίων Αυστραλίας, Τηλ.: 99 476969

 

Web: https://australianalumnicyprus.org/

Facebook: https://www.facebook.com/aaac1998

Twitter: https://twitter.com/Aus_Alumni_Cy

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCuRSBJx3mIOfL8QXGVT_wHA

 

Οι ομιλητές μας στην εκδήλωση είναι οι ακόλουθοι:

- Καθηγητής Allen Cheng (Co-Chair of the Australian Technical Advisory Group on Immunization and Victoria’s former Deputy Chief Health Officer)

- Δρ Στέφανος Ηροδότου (Λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης και γιατρός στο Northern Hospital)

- Δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης (Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Κύπρο και ειδικός στην Εσωτερική Ιατρική και στην Πρόληψη και τον Έλεγχο των Λοιμώξεων)

- Δρ Νικόλαος Διέτης (επικεφαλής του Εργαστηρίου Πειραματικής Φαρμακολογίας & καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και πρώην λέκτορας Φαρμακολογικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Τασμανίας).

 

Επιπλέον, χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας στην Κύπρο, Α.Ε. κ. Sam Beever και η Ύπατη Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία, Α.Ε. κ. Μάρθα Μαυρομμάτη.