Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Ο Κλάδος Υπαλλήλων των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων – ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ, επιθυμεί να γνωστοποιήσει για ακόμη μια φορά την έντονη ανησυχία και αναστάτωση του προσωπικού σχετικά με την τραγική κτηριολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Κεντρικά Γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Λεωφόρο Βύρωνος 7 στη Λευκωσία.

 

Η οικοδομή σύμφωνα και με τις υποδείξεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων έχει εξαντλήσει τον χρόνο ζωής του σχεδιασμού της. Η πτώση σουβάδων έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο και η διάβρωση των κολώνων και των τοίχων ειδικά στο υπόγειο και το ισόγειο του κτηρίου είναι πλέον πασιφανής.

 

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων με σειρά επιστολών του προς τη Διοίκηση του Υπουργείου έχει ζητήσει επιτακτικά όπως εγκαταλειφθεί άμεσα το κτήριο για να αρχίσουν οι εργασίες συντήρησής του και παράλληλα να επισπευθούν οι διαδικασίες μετακίνησης του προσωπικού για λόγους ασφαλείας.

 

Δυστυχώς, μετά λύπης μας παρατηρούμε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σε σχέση με τις ενέργειες που γίνονται από την αρμόδια Τεχνική Επιτροπή των Γενικών Διευθυντών που είναι επιφορτισμένη με τα θέματα στέγασης των Κρατικών Υπηρεσιών ως προς τη λήψη απόφασης για τη μεταστέγασή μας σε άλλο κατάλληλο και ασφαλές κτήριο.   

 

Υπό το φως όλων των πιο πάνω δεδομένων, ο Κλάδος μας, στις 10 Σεπτεμβρίου 2021, προχώρησε σε αυθόρμητη στάση εργασίας απαιτώντας από τους ιθύνοντες την επίσπευση της απόφασης για εξεύρεση κατάλληλου κτηρίου για την εξασφάλιση του αυτονόητου δικαιώματός μας για απασχόληση σε ασφαλείς και υγιείς συνθήκες εργασίας. Σε αντίθετη περίπτωση ο Κλάδος μας προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει στη λήψη δυναμικών μέτρων.

 

ΚΛΑΔΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ