Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Κερύνεια αυτή η πανέμορφη μικρή πόλη, η πόλη του Κυφέα και του Πράξανδρου, μας λείπει εδώ και 47 χρόνια όταν η μπότα του Τούρκου κατακτητή μας ανάγκασε με τη δύναμη των όπλων να εγκαταλείψουμε αυτό τον παράδεισο και να γίνουμε πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα.

 

Στην προσφυγιά αντιμετωπίσαμε πλείστες όσες δυσκολίες, αφού αναγκαστήκαμε να φύγουμε με ό,τι φορούσαμε την ώρα που φεύγαμε. Ο αγώνας για επιβίωση δεν ήταν ποτέ εύκολος. Οι δυσκολίες όμως ποτέ δεν έκαμψαν την πίστη μας για επιστροφή στη γη που μας γέννησε, τη γη των προγόνων μας. Ο πόνος του ξεριζωμού, της προσφυγιάς και της αδικίας, δεν έχει ποτέ καταλαγιάσει. Οι δικοί μας άνθρωποι πεθαίνουν με το μαράζι της επιστροφής.

 

Εμείς οι πρόσφυγες Κερυνειώτες καλούμε τόσο τα Ηνωμένα Έθνη όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να ασκήσουν την επιρροή τους, ούτως ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην πόλη που γεννηθήκαμε, σε συνθήκες ασφάλειας, χωρίς στρατούς κατοχής και έποικους και με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινά μας δικαιώματα, όπως άλλωστε δικαιούται κάθε Ευρωπαίος πολίτης. Πιστεύουμε ότι αν αφεθούν οι δύο Κοινότητες να αποφασίσουν για την τύχη τους, μακριά από την επιρροή της Τουρκίας, η οποία στην ουσία δεν θέλει λύση, αλλά θέλει την προσάρτηση της κατεχόμενης Κύπρου στην Τουρκία, λύση θα βρεθεί που να ικανοποιεί και τις δύο Κοινότητες.

 

Τμήμα ΠΑΣΥΔΥ Κερύνειας