Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Σε προχθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής συζητήθηκε το περιεχόμενο Νομοσχεδίου, στο οποίο προνοείται αύξηση της ποινής που προβλεπόταν μέχρι σήμερα από τον Νόμο για επίθεση κατά αστυνομικών οργάνων από τρία χρόνια φυλάκισης σε πέντε. Επιπρόσθετα στο Νομοσχέδιο περιλαμβάνονται πέραν των αστυνομικών και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί που δέχονται επιθέσεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

 

Στη συνεδρία της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής παρευρέθηκαν εκ μέρους της ΠΑΣΥΔΥ ο Γενικός της Γραμματέας, Στράτης Ματθαίου και ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΣΥΔΥ και Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου, Κυριάκος Χαραλάμπους.

 

Με το Νομοσχέδιο, όπως αναφέρθηκε από τον Γενικό Γραμματέα, φαίνεται να βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση, με την επίτευξη του στόχου της διασφάλισης της ψυχικής υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των δημοσίων λειτουργών, που ενώ καλούνται να εκτελέσουν το καθήκον τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με απαράδεκτες και επικίνδυνες συμπεριφορές. Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός, όπως τονίστηκε περαιτέρω, ότι ειδικά την τελευταία περίοδο έχουμε γίνει επανειλημμένα μάρτυρες ανεπίτρεπτων και καταδικαστέων επιθέσεων εναντίον δημοσίων λειτουργών με πολύ πρόσφατα παραδείγματα που αφορούσαν σε αστυνομικούς, νοσηλευτές, υπαλλήλους των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, κ.τ.λ.

 

Κοινή διαπίστωση όλων κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αποτέλεσε το γεγονός ότι οι επιθέσεις εναντίον δημοσίων λειτουργών παρουσιάζουν έξαρση τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη για ψήφιση της συγκεκριμένης Πρότασης Νόμου. Η συζήτηση επί του περιεχομένου του Νομοσχεδίου θα συνεχιστεί και με την ολοκλήρωσή της το Νομοσχέδιο θα προωθηθεί για ψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής σε Νόμο.

 

 

Λευκωσία,
03/09/2021.