Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Οι δημοσιοϋπαλληλικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της Ισπανίας έχουν επιτύχει νέα συμφωνία για επίλυση του μόνιμου προβλήματος της προσωρινής απασχόλησης. Η νέα συμφωνία ακολουθεί συμφωνία που είχε συναφθεί πριν από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και προνοούσε για περιορισμό της προσωρινής απασχόλησης σε ποσοστό 8% στη δημόσια διοίκηση όμως οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων οδήγησαν σε διόγκωση της προσωρινής απασχόλησης στο δημόσιο σε ποσοστό 30%.

 

Η νέα συμφωνία που επιτεύχθηκε προνοεί εφαρμογή προληπτικών μέτρων για συνεχή μείωση της προσωρινής απασχόλησης μέχρι το 8% και για κυρώσεις στους υπευθύνους που θα συνεχίσουν την τακτική των αυξανόμενων προσωρινών προσλήψεων. Η συμφωνία διαλαμβάνει ότι η εργοδοτική πλευρά θα εφαρμόσει πολιτική η οποία θα οδηγήσει σε μείωση της προσωρινής απασχόλησης στο 8% μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2014.

 

Προσωρινή απασχόληση θα επιτρέπεται μόνο στο πλαίσιο εξειδικευμένων περιοριστικών κριτηρίων και επιπλέον σε περίπτωση που το προσωπικό προσωρινής απασχόλησης δεν επιτυγχάνει μονιμοποίηση θα του καταβληθεί μισθός 20 ημερών για κάθε έτος απασχόλησης του.