Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

O Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου εύχεται στα μέλη του, αλλά και σε όλους τους πολίτες Χριστός Ανέστη με υγεία και ασφάλεια.

 

Ως Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου καταδικάζουμε τα απαράδεκτα γεγονότα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες, τις επιθέσεις που δέχθηκαν Αστυνομικοί και  Πυροσβέστες, καθώς και τις ζημιές που υπέστησαν περιουσίες πολιτών. Για ακόμη μια φορά ήρθαμε αντιμέτωποι με βιαιότητες προερχόμενες από νέα παιδιά. Μας θλίβει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει η έξαρση της νεανικής παραβατικότητας.

 

Λόγω των ιδιάζουσων συνθηκών της εποχής μας, η απογοήτευση, η ματαιότητα και η αγανάκτηση είναι κυρίαρχα συναισθήματα, ειδικά στους νέους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν επιτρέπεται και δεν δικαιολογείται η βίαιη εκτόνωσή τους με παραβατικές συμπεριφορές. Καλούμε, λοιπόν, την Οικογένεια, την Παιδεία και γενικά την Κοινωνία να αναλάβουν τις ευθύνες τους συγκρατώντας και αποφορτίζοντας τους νέους.

 

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, Αστυνομικοί και Πυροσβέστες κλήθηκαν να αντικαταστήσουν τους προαναφερόμενους φορείς και έγιναν δέκτες της οργής και του μένους του όχλου.

 

Αφού λοιπόν εκ των πραγμάτων η Αστυνομία είναι αυτή, η οποία καλείται να δώσει λύσεις, οφείλει να είναι επανδρωμένη με τα απαραίτητα μέσα. Δεν θα ανεχθούμε τη θυματοποίηση και τη διαπόμπευση του  αστυνομικού, ο οποίος, στο πλαίσιο του λειτουργήματός του, καταντά να γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος.

 

Είναι εκ των ων ουκ άνευ η στήριξη από όλους τους φορείς προς το Αστυνομικό Σώμα, το οποίο αποδεικνύει έμπρακτα την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό του καθημερινά.

 

2 Μαΐου 2021.