Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου (ΑΣΚ) διοργανώνει την Εβδομάδα Ρευματικών Παθήσεων 8-16 Μαΐου 2021, η οποία έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Ο θεσμός αυτός πραγματοποιείται με σκοπό την ενημέρωση και τη διαφώτιση των ρευματοπαθών, των οικείων τους, της κοινωνίας και όλων των φορέων για θέματα όπως η έγκαιρη διάγνωση, η διαχείριση και αντιμετώπιση, η θεραπεία και η αποκατάσταση μεταξύ άλλων, ως προς τις Ρευματικές Παθήσεις. 

Περήφανος υποστηρικτής της όλης διοργάνωσης είναι και η ΠΑΣΥΔΥ. 

 

Οι ρευματικές παθήσεις:

– Αποτελούν τη πρώτη αιτία αναπηρίας παγκοσμίως

– Αφορούν το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού

– Προσβάλλουν πολλά παιδιά εκτός από ενήλικες

– Είναι χρόνιες

 

Οι δράσεις της Εβδομάδας Ρευματικών Παθήσεων 2021 θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέσω διαδικτύου, με πλήρη συμμόρφωση και σεβασμό όσον αφορά τη λήψη μέτρων που απαιτούνται για τον περιορισμό της πανδημίας covid 19. 

 

Στόχος των δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων που προσφέρονται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ρευματικών Παθήσεων 2021 είναι να λάβει γνώση το κοινό για τις παθήσεις αυτές και να συμμετέχει στις δράσεις του Συνδέσμου, με σκοπό την αναγνώριση τυχόν συμπτωμάτων και την εξέταση από ρευματολόγο όταν ενδείκνυται για έγκαιρη διάγνωση.

 

Επιπρόσθετα η εκστρατεία Join Rheuma Kids στοχεύει στη λήψη εισφορών για την κατασκευή του Πάρκου Της Χαράς. Πρόκειται για ένα πάρκο που θα προσδώσει χαρά σε παιδιά με ρευματικά νοσήματα που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες στον Δήμο Λατσιών, συμβάλλοντας στην δραστηριοποίηση και τη κοινωνικοποίηση τους.

Γιατί κάθε εισφορά από όλους μας θα αντανακλάται στο χαμόγελο τους!

 

Τέλος, καλείστε όλοι να συμμετάσχετε στη δράση "Η στιγμή θάρρους σου", η οποία δεν έχει κόστος συμμετοχής και περιλαμβάνει πλούσια δώρα, για συμβολική στήριξη προς τους ρευματοπαθείς.

 

#εβδομάδαρευματικωνπαθησεων2021