Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Μέρα σύμβολο, ορόσημο και φάρος καθοδήγησης για τους εργαζόμενους χαρακτηρίζεται η Πρωτομαγιά, η οποία φέτος συμπίπτει με την αργία του Μεγάλου Σαββάτου και επικαλύπτεται και από τις συνθήκες που έχει επιβάλει στη ζωή μας η πανδημία του κορωνοϊού.

 

Η Πρωτομαγιά καθιερώθηκε διεθνώς ως δημόσια αργία και μέρα μνήμης και εκδηλώσεων κινητοποίησης σε ανάμνηση της θυσίας των εργαζομένων στο Haymarket του Σικάγο στις 4 Μαΐου 1886.

 

Η ηρωική εκείνη κινητοποίηση και θυσία των εργαζομένων σηματοδότησε τις δράσεις και τους αγώνες των εργαζομένων διεθνώς με κύριο αίτημα τη δικαιοσύνη στην εργασία, τη διασφάλιση της διαβίωσης και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Αιτήματα που εμπνέουν τους εργαζόμενους διεθνώς και τους καθοδηγούν τους αγώνες τους.

 

Παγκόσμια είναι η αποδοχή της Πρωτομαγιάς ως μέρας αγώνων του κόσμου της εργασίας και διεθνώς όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις κήρυξαν τη Μέρα ως σύμβολο του αγώνα για εξασφάλιση δικαιωμάτων για το σύνολο των πολιτών με τον τίτλο Μέρα Εργασίας (Labour Day).

 

Απαραβίαστη η αναγνώριση της Πρωτομαγιάς από τα ευνομούμενα κράτη ως μέρα των εργαζομένων με λάβαρο τους αγώνες για κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και απόκρουση προσπαθειών παραβίασής τους.

 

Χαιρετίζουμε την Πρωτομαγιά και διακηρύττουμε και πάλι την πίστη μας στα μηνύματά της και στην καθοδήγηση των προτροπών της. Η κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο λόγω των μέτρων για την πανδημία που για μερικούς δημιούργησε ευκαιρία κινητοποιήσεων για περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων προβάλλει σε μας και μας καθοδηγεί με τα μηνύματα της Μέρας Εργασίας και επαναβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στις εντολές της.