Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021, εθιμοτυπική συνάντηση των ηγεσιών της ΠΑΣΥΔΥ και της ΟΕΒ στα γραφεία της Οργάνωσής μας. Από πλευράς της ΟΕΒ συμμετείχαν ο Πρόεδρος, κ. Αντώνης Αντωνίου και ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μιχάλης Αντωνίου, ενώ από πλευράς ΠΑΣΥΔΥ αντιπροσωπεία της Κεντρικής Γραμματείας με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα, συν. Στράτη Ματθαίου και τον Πρόεδρο, συν. Αντώνη Κουτσούλλη.

 

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, εκφράστηκε εκατέρωθεν η ετοιμότητα για συνεργασία σε θέματα που άπτονται του εκσυγχρονισμού της δημόσιας υπηρεσίας και ιδιαίτερα στα ζητήματα της μηχανογράφησης, της απλούστευσης των διαδικασιών και της μείωση της γραφειοκρατίας με στόχο η κρατική μηχανή να καταστεί πιο ευέλικτη και πιο πολιτοκεντρική.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης ανταλλάχθηκαν επίσης απόψεις σε σχέση με τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας και ειδικότερα αναφορικά με τα θέματα της αξιολόγησης, αλλά και της προωθούμενης ρύθμισης του Συνταξιοδοτικού, ζητήματα στα οποία υπήρξε συναντίληψη.

 

Από πλευράς ΟΕΒ έγινε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας και τονίστηκε η ανάγκη λήψης στρατηγικών μέτρων για επανεκκίνηση της οικονομίας το ταχύτερο. Επισημάνθηκε περαιτέρω η σπουδαιότητα σ’ αυτή τη συγκυρία της προσέλκυσης ξένων επενδυτών, καθώς και η αξιοποίηση των προοπτικών στον τομέα του τουρισμού.

 

Καταληκτικά στη συνάντηση των ηγεσιών των δύο Κοινωνικών Εταίρων επαναβεβαιώθηκε η βούληση για συνεργασία μακριά από αχρείαστες αντιπαραθέσεις για το καλό της οικονομίας του τόπου.