Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Για άλλη μια φορά και χωρίς, δυστυχώς, να μας προκαλεί καμία εντύπωση, παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  όπου, με αφορμή το διπλό φονικό και τον τραγικό θάνατο συνανθρώπων μας, καταφέρθηκε εναντίον των Λειτουργών Κοινωνικής Ευημερίας.  

 

Θεωρούμε ότι οι δηλώσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι βεβιασμένες και ατεκμηρίωτες, κυρίως ως κατηγορίες που πλήττουν καίρια το θεμελιώδες τεκμήριο της αθωότητας, αφού καταλογίζονται στους Λειτουργούς Κοινωνικών Υπηρεσιών ανεπάρκειες και ευθύνες που δεν έχουν διαπιστωθεί μέσα από νενομισμένες ερευνητικές διαδικασίες αλλά συνιστούν στην ουσία αποτέλεσμα προσωπικών συνειρμών και υποθέσεων.

 

Ειδικότερα, η Επίτροπος έχοντας στη διάθεσή της μόνο τα δημοσιεύματα του Τύπου και βασισμένη προφανώς στην προκατάληψή της εναντίον των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και των Λειτουργών της, «διαπίστωσε εκ πρώτης όψεως μη σωστή εκτίμηση κινδύνου».

 

Η δήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε, αμφισβητώντας τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας μετά την επίσημη ανακοίνωσή τους ότι δεν έχει ληφθεί αναφορά που να περιλαμβάνει επικινδυνότητα και πρόσθεσε το αυτονόητο ότι τα ζητήματα ψυχικής υγείας, άπτονται των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

 

Μετά από όλα αυτά καμία εντύπωση δυστυχώς δεν μας προκαλεί η συνέχιση του εκφοβισμού των Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών από την Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που μίλησε για παραδειγματισμό των Λειτουργών με την επιβολή ποινών, προκαταβάλοντας την ενοχή όλων μας.

 

Ως  Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου εκτιμούμε ότι οι δηλώσεις αυτού του είδους δεν βοηθούν την επίτευξη του ρόλου των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, ενώ δυσχεραίνουν αφάνταστα και το έργο των Λειτουργών οι οποίοι στην προσπάθεια τους να συνεργαστούν με τους πολίτες που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες τους, συναντούν την προκατάληψη που έχει καλλιεργηθεί. Δηλώσεις αυτού του είδους όμως, απαξιώνουν και τον θεσμό της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αφού δεν συνάδουν με το ρόλο της και έχουν ως μόνο σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων.

 

Ενόψει των πιο πάνω, ο Κλάδος, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του για τις προαναφερόμενες δηλώσεις, επιφυλάσσει το δικαίωμα λήψης όλων των μέσων που παρέχονται από το Νόμο για την προστασία των μελών του.

 

Διοικητικό Συμβούλιο
Κλάδου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών
Λευκωσία, 15/02/21