Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Ο Kλάδος Λειτουργών Κοινωνικής Ευημερίας, ενόψει και της χθεσινής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τη δημιουργία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, επιθυμεί να στείλει και το δικό του μήνυμα στην κοινωνία.

 

Η χώρα μας μαζί με τα δεινά που υφίσταται και υπομένει όλα αυτά τα χρόνια, βιώνει τους τελευταίους μήνες και τον εφιάλτη της πανδημίας.

 

Στην πρωτόγνωρη για τη χώρα μας αυτή κρίση οι Λειτουργοί Κοινωνικών Υπηρεσιών και οι Ιδρυματικοί Λειτουργοί, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή προστασίας του πολίτη και συγκεκριμένα:

  • Στους συνανθρώπους μας με αναπηρία.
  • Στα παιδιά και τα άτομα 3ης ηλικίας που ζουν στα Ιδρύματα,
  • Στους ανθρώπους που βιώνουν την ενδοοικογενειακή βία.
  • Και σε όλους όσους έχουν ανάγκη από το κράτος πρόνοιας.

 

Ο κοινωνικός αποκλεισμός έφερε και τη ραγδαία αύξηση των κοινωνικών προβλημάτων και κυρίως την ενδοοικογενειακή βία.

 

Όλο αυτό το διάστημα ως ουσιώδης υπηρεσία δώσαμε το παρόν μας και σταθήκαμε στο πλευρό όλων όσων έχουν ανάγκη. Αρχικά χωρίς προστατευτικά μέσα.  Ασθενήσαμε, αναρρώσαμε κι επιστρέψαμε εκεί που το καθήκον μας έχει ορίσει. Ακόμα και σήμερα οι επαγγελματίες πρόνοιας εργαζόμαστε κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες σε 24ωρη βάση με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

 

Τα προβλήματα του χώρου της πρόνοιας είναι και προβλήματα της κοινωνίας. Εκφράζουμε την πεποίθηση ότι με τη δημιουργία του Υφυπουργείου, θα δρομολογηθεί και η επίλυση των πολλών και μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος και θα επέλθουν οι απαιτούμενες δραστικές αλλαγές και βελτιώσεις για τη διασφάλιση συνθηκών κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης με στόχο την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των συμπολιτών μας αλλά και όλου του πληθυσμού, που διαμένει νόμιμα στον τόπο μας.  

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 28/01/2021