Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Η ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. και ο Σ.Α.Κ. (Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου), μετά από έκτακτη σύσκεψή τους, καταδικάζουν έντονα τα χθεσινά βίαια επεισόδια που διαδραματίστηκαν ανάμεσα σε μετανάστες στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα» και εκφράζουν την ανησυχία τους, γιατί οι βιαιοπραγίες αυτές δεν είναι μεμονωμένες, αλλά αποτελούν τον τελευταίο καιρό σύνηθες και επαναλαμβανόμενο φαινόμενο.

 

Να σημειωθεί ότι ως αποτέλεσμα των χθεσινών επεισοδίων από τους φιλοξενούμενους μετανάστες, που αυξάνονται συνεχώς και αριθμούν σήμερα τους 1508, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός 35 ατόμων και η πρόκληση υλικών ζημιών σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα και ένα περιπολικό της αστυνομίας.

 

Η ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. και ο Σ.Α.Κ. επισημαίνουν ότι η αστυνομία καθηκόντως βρίσκεται καθημερινά στο προσκήνιο για κατευνασμό και πάταξη των όποιων εκδηλούμενων παρανομιών και βιαιοπραγιών. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να καταστεί σαφές και ξεκάθαρο ότι η αστυνομία, ιδιαίτερα μέσα στις σημερινές συνθήκες της υποστελέχωσης και των πολλαπλών και αυξημένων ευθυνών και υποχρεώσεων της, λόγω και της πανδημίας δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να βρίσκεται και να δρα αποτελεσματικά παντού και πάντοτε και με ορατό μάλιστα τον κίνδυνο για την ασφάλεια και τη ζωή των συναδέλφων.

 

Πειστική απόδειξη αποτελούν τα χθεσινά γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακομιδή 24 τραυματιών στο Γενικό Νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις και περίθαλψη.

 

Καταλήγοντας, ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. και Σ.Α.Κ. καλούν όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς να προβούν στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων, με πρώτιστο την αντιμετώπιση του σοβαρού θέματος της υποστελέχωσης, για να μην οδηγηθούμε στην τραγική κατάληξη να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

 

Λευκωσία,
12/01/2021.