Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

 

Η νέα ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ εγκαινίασε σειρά επαφών, που προγραμματίζει με όλα τα πολιτικά κόμματα, έχοντας συνάντηση την περασμένη Τρίτη, 5/1/2021 με το ΑΚΕΛ. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Οργάνωσής μας, έλαβαν μέρος ο Γενικός μας Γραμματέας, συν. Στράτης Ματθαίου, μέλη της Κεντρικής μας Γραμματείας, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, κ. Άντρος Κυπριανού και μέλη του πολιτικού γραφείου του κόμματος.

 

Η συνάντηση σκοπό είχε τη συζήτηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και την ανταλλαγή απόψεων, όπως επίσης και τη θεμελίωση εποικοδομητικής και ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές με επίκεντρο ζητήματα που αφορούν στους εργοδοτούμενους, αλλά και την κοινωνία ευρύτερα.

 

Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης αποτέλεσε η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να είναι σε θέση επί του παρόντος να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση που ταλανίζει τον τόπο μας και το παγκόσμιο λόγω της πανδημίας, αλλά και μακροπρόθεσμα για να συνεχίσουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια να αποτελούν τον βασικό πυλώνα προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

 

Έμφαση δόθηκε επίσης και στην επιβαλλόμενη ανάγκη εξασφάλισης στήριξης προς τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να καταστεί δυνατό να αντεπεξέλθουν στις δυσοίωνες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας. Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα τόσο από τον Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ, όσο και από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, ήταν το ότι δεν πρέπει επ’ ουδενί να επιτραπεί οι συνέπειες από την οικονομική κρίση να φορτωθούν στις πλάτες των εργαζομένων.

 

Όσον αφορά ειδικότερα στον Δημόσιο Τομέα τέθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ τα οριζόντια θέματα που αφορούν στην Δημόσια Υπηρεσία και πιο συγκεκριμένα τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίησή της, το συνταξιοδοτικό για όσους υπαλλήλους έχουν εργοδοτηθεί στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα μετά την 1.10.2011, όπως επίσης και το θέμα της μονιμοποίησης των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου. Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις συντονισμένες ενέργειες και προσπάθειες που καταβάλλονται από την Οργάνωση σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές Οργανώσεις και τον Σύνδεσμο Αστυνομίας για επίλυση των πιο πάνω θεμάτων και ζήτησε την υποστήριξη και συνεργασία του ΑΚΕΛ για ευόδωση των πιο πάνω στόχων το συντομότερο δυνατό.

 

Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση και από τις δύο πλευρές για οικοδόμηση αγαστής και επωφελούς συνεργασίας.