Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Με έκπληξη ακούσαμε διά στόματος του Υφυπουργού Καινοτομίας σε δηλώσεις του στις 4 Ιανουαρίου 2021 ότι έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση εμβολιασμού!

 

Με βάση τον σχεδιασμό για την πρώτη φάση εμβολιασμού, σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Υγείας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προτεραιότητα θα είχαν οι Επαγγελματίες Υγείας, οι ενήλικες με μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης από covid 19 και οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής.

 

Δυστυχώς όμως παρά τις πιο πάνω εξαγγελίες κανένας Νοσηλευτής των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας δεν περιλήφθηκε στην πρώτη φάση εμβολιασμού, αφήνοντας μας την πικρή εντύπωση ότι μας αντιμετωπίζουν ως υπαλλήλους δεύτερης κατηγορίας!!

 

Αποτελεί γεγονός ότι οι συνάδελφοι στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, όπου λειτουργούν δύο θάλαμοι νοσηλείας κρουσμάτων κορωνοϊου, δεν έχουν εμβολιαστεί. Επιπλέον ούτε οι συνάδελφοι που εργάζονται στους θαλάμους εισδοχής του Νοσοκομείου Αθαλάσσας και έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με πιθανά κρούσματα δεν έχουν ούτε αυτοί εμβολιαστεί. Αντίθετα έκπληξη μας προκαλεί το ότι έχει εμβολιαστεί προσωπικό σε Νοσηλευτήρια με μηδενικά κρούσματα covid 19. 

 

Η θέση της συντεχνίας μας είναι ότι θα έπρεπε να είχαν περιληφθεί στην πρώτη φάση εμβολιασμού και οι νοσηλευτές που εργάζονται στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι νοσηλευτές, όχι μόνο για ατομική προστασία, αλλά και για προστασία των ψυχικά ασθενών που φροντίζουν.

 

Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός ότι όπως διαφαίνεται το Νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας όπως επίσης και οι ασθενείς αντιμετωπίζονται ως πολίτες 2ης κατηγορίας.

 

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της πολιτείας και των αρμόδιων φορέων για άμεσο εμβολιασμό των συναδέλφων στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, με παράλληλη διεξαγωγή έρευνας για τους λόγους για τους οποίους για ακόμη μια φορά το Νοσοκομείο Αθαλάσσας, οι ψυχικά ασθενείς και οι Νοσηλευτικοί του Λειτουργοί περιθωριοποιήθηκαν.

 

Επιπρόσθετα προς τα πιο πάνω θέλουμε να αποδοκιμάσουμε έντονα την ολιγωρία που έχει επιδειχθεί από τις Υπηρεσίες Υγείας για εξασφάλιση ξενοδοχείων με σκοπό να διαμένουν οι Επαγγελματίες Υγείας που είναι εκτεθειμένοι στον ιό covid 19, για διασφάλιση της προστασίας των δικών τους ανθρώπων, αντίστοιχα με ό,τι είχε εφαρμοστεί κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

 

Τέλος, επαναλαμβάνουμε και επανατονίζουμε το αίτημά μας προς το Υπουργείο Υγείας για άμεση διευθέτηση του ζητήματος της μεταφοράς των αδειών των Επαγγελματιών Υγείας, οι οποίες λόγω της πανδημίας και της Υπουργικής επίταξης δεν έγινε κατορθωτό να δοθούν.

 

Διοικητικό Συμβούλιο
Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού
Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας