Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Οι Ακτινογράφοι εργαζόμενοι στους Αξονικούς Τομογράφους των κρατικών νοσοκομείων, ανακοινώνουν ότι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, θα κατέλθουν σε 2ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 10:00πμ. – 12:00μ. Η στάση εργασίας κρίνεται αναγκαία, ως μέτρο αντίδρασης για τη στάση του Υπουργείου Οικονομικών, για τη μέχρι σήμερα μη έγκριση της αναθεωρημένης αποζημίωσης των συναδέλφων που εργάζονται με το σύστημα αναμονής και κλήσεων με αποτέλεσμα η εκκρεμότητα αυτή να διαιωνίζεται για περισσότερο από δύο χρόνια.

 

Υπενθυμίζουμε, ότι το θέμα τέθηκε με επιστολή μας προς το Υπουργείο Υγείας τον Ιούνιο του 2018. Ένα χρόνο μετά και κατόπιν εξαγγελίας λήψης μέτρων εκ μέρους του Κλάδου, με προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, ξεκίνησε διάλογος με το Υπουργείο Υγείας, ο οποίος κατέληξε σε συμφωνία στο τέλος του 2019 και έκτοτε αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών με στόχο την υλοποίησή της.

 

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, ο Κλάδος θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις για να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για κάλυψη των εκτάκτων περιστατικών, ενώ θα ενημερώσει τους επηρεαζόμενους ασθενείς για επαναπρογραμματισμό των προγραμματισμένων εξετάσεών  τους.

 

Καταλήγοντας, θα θέλαμε να απολογηθούμε στους ασθενείς για την όποια ταλαιπωρία ενδεχομένως θα υποστούν και να τονίσουμε ότι δυστυχώς η αδιαφορία της επίσημης πλευράς δεν μας αφήνει άλλη επιλογή. Παράλληλα προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση διαιώνισης της χρονίζουσας εκκρεμότητας, ο Κλάδος θα είναι υποχρεωμένος σε συνεννόηση με την ΠΑΣΥΔΥ να κλιμακώσει τα δυναμικά μέτρα αντίδρασης.

 

 

Κλάδος Τεχνολόγων Ακτινολόγων, Φυσιοθεραπευτών, 
Τεχνολόγων Ακτινοθεραπευτών και Εργοθεραπευτών

Λευκωσία,
11/11/2020.