Με ανησυχία και έντονο προβληματισμό παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε σχέση με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.  Δυστυχώς μαζί με την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά, ανοδική πορεία παρουσιάζει και ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19.

 

Επισημαίνεται ότι το Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο χρησιμοποιείται ως Νοσοκομείο Αναφοράς, είναι στα όρια της πληρότητάς του, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ήδη βρίσκεται μεγάλος αριθμός ατόμων, που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και παράλληλα τροχοδρομείται η φιλοξενία ασθενών που θα νοσήσουν από τον ιό και από άλλα κρατικά νοσηλευτήρια.

 

Οι συνάδελφοι στον Τομέα της Υγείας, ιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, που αγωνίζονται για να διαχειριστούν την πανδημία και να φροντίσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, βρίσκονται σε απόγνωση και απευθύνουν έκκληση για βοήθεια, αφού η πλειοψηφία του προσωπικού έχει πλέον φτάσει στα όριά του, καθώς εδώ και επτά συνεχόμενους μήνες εργάζεται διπλοβάρδιες και χωρίς ξεκούραση λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης που παρατηρείται.

 

Η ΠΑΣΥΔΥ αφουγκραζόμενη τα αισθήματα των μελών της εκπέμπει σήμα κινδύνου προς την πολιτεία και καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και διευθετήσεις, ώστε να ενισχυθούν άμεσα τα Δημόσια Νοσηλευτήρια με έμψυχο δυναμικό.  

 

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη τα Δημόσια Νοσοκομεία και το προσωπικό τους να οχυρωθούν και να ενδυναμωθούν, ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν της πανδημίας και να μη βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων, καθώς όπως καταδεικνύεται και από τα υφιστάμενα υγειονομικά δεδομένα, η πίεση για το σύστημα υγείας αυξάνεται ολοένα και περισσότερο με ορατό τον κίνδυνο της κατάρρευσης.

 

Λευκωσία, 10 Νοεμβρίου 2020.


Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Grey Terrace - Καφεστιατόριο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »