Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ) και ο Σύνδεσμος Ανώτερων Αξιωματικών Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΑΑΚ), καταδικάζουν έντονα τα έκτροπα που διαδραματίστηκαν χθες βράδυ στη Λεμεσό στα πλαίσια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας πολιτών κατά των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό και στη διαφθορά.  Μερίδα διαδηλωτών έριχνε φωτοβολίδες, άναβε φωτιές και έριχνε πέτρες κατά μελών της Αστυνομίας, που είχαν κληθεί για να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της διαδήλωσης. Επιπρόσθετα έβαλαν φωτιά σε περιπολικό της Δύναμης, ενώ άλλα αστυνομικά και ιδιωτικά οχήματα υπέστησαν ζημιές από ρίψη αντικειμένων. Αποκορύφωμα των όσων δυσάρεστων και θλιβερών διαδραματίστηκαν ήταν η διακομιδή στο νοσοκομείο τεσσάρων συναδέλφων αστυνομικών και ενός συναδέλφου πυροσβέστη με εγκαύματα και τραυματισμούς. 

 

Ο τραυματισμός των πέντε συναδέλφων κατά τη διάρκεια της επιτέλεσης του υπηρεσιακού τους καθήκοντος μόνο αποτροπιασμό προκαλεί.  Ο ΣΑΚ και ο ΣΑΑΑΚ διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός ότι ενώ τα μέλη τους καθημερινά έχουν να επιτελέσουν το δύσκολο έργο της διασφάλισης της ασφάλειας των πολιτών και της κοινωνίας θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή τους, δεν γίνεται αντιληπτό από την ίδια την κοινωνία ότι και οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες αποτελούν μέλη της γι’ αυτό και οφείλουμε να τους προστατεύουμε και να τους σεβόμαστε.

 

Πέραν της φραστικής καταδίκης για τα όσα προκλητικά και απαράδεκτα επισυμβαίνουν τακτικά σε βάρος των μελών μας κατά τη διάρκεια της επιτέλεσης του καθήκοντός τους, καλούν τους αρμόδιους και γενικότερα την κυπριακή πολιτεία να ενισχύσει ηθικά και έμπρακτα την αστυνομία και τα μέλη της και να προβεί σ’ όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, που θα συμβάλουν στη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και προστασία τους.

 

Τέλος, ο ΣΑΚ και ο ΣΑΑΑΚ επιθυμούν να διαβεβαιώσουν τους πέντε συναδέλφους και τις οικογένειές τους ότι βρίσκονται δίπλα τους και τους εύχονται καλή ανάρρωση και σύντομη επαναφορά στα καθήκοντά τους.


Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Grey Terrace - Καφεστιατόριο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »