Η Κεντρική Γραμματεία (Κ.Γ.) σε σημερινή της συνεδρία ασχολήθηκε ανάμεσα σ’ άλλα και με το θέμα της ένταξης του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) στην Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), γεγονός που μας εκπλήττει και μας ξενίζει. Και τούτο γιατί δεν πρέπει να μας διαφεύγει το ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών υγείας, που αριθμούν χιλιάδες και στελεχώνουν τα κρατικά νοσηλευτήρια, τα οποία αποτελούν εθνικό δημόσιο πλούτο, είναι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν αποσπαστεί στον ΟΚΥπΥ και ότι τα δημόσια νοσοκομεία επιχορηγούνται από το Κράτος με σημαντικά ποσά που ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, για να μπορούν να προσφέρουν αδιακρίτως το ύψιστο αγαθό της υγείας σε όλους τους κύπριους πολίτες.

 

Επισημαίνεται περαιτέρω ότι η ενέργεια της διοίκησης του ΟΚΥπΥ να ενταχθεί στην ΟΕΒ, που συνιστά κατεξοχήν την ομοσπονδία ιδιωτικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών, κρίνεται άστοχη, αφού πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή από την έναρξη της λειτουργίας του Οργανισμού, με τα δημόσια νοσηλευτήρια να αγωνίζονται νυχθημερόν ενάντια στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ σε εξέλιξη.

 

Συνεπώς η Κ.Γ. θεωρεί ότι η διοίκηση του ΟΚΥπΥ θα έπρεπε να επικεντρώνεται προς την κατεύθυνση της στήριξης και ενίσχυσης των κρατικών νοσηλευτηρίων, που χωρίς την ύπαρξη τους, το σύστημα υγείας τους τελευταίους μήνες θα είχε καταρρεύσει και όχι να προχωρεί εσπευσμένα σε άκαιρες κατά τη γνώμη μας ενέργειες που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και επιτείνουν τις ανησυχίες για ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του μέγιστου ανθρώπινου αγαθού της υγείας.

 

Εν όψει των πιο πάνω η ΠΑΣΥΔΥ διαβεβαιώνει τα μέλη της ότι θα εξετάσει περαιτέρω το όλο θέμα σε συνεργασία και με τις άλλες συνδικαλιστικές Οργανώσεις, περιλαμβανομένης και της νομικής πτυχής του, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων των μελών της σε περίπτωση που κριθεί ότι τούτα καθ’ οιονδήποτε τρόπο επηρεάζονται.

 

Λευκωσία,
26 Οκτωβρίου, 2020


Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Grey Terrace - Καφεστιατόριο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »