Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Η 1η Οκτωβρίου, έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. ως η παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων, γνωστή και ως παγκόσμια ημέρα για την 3η ηλικία.

 

Σκοπός της ημέρας αυτής είναι να αποτείνεται ο οφειλόμενος φόρος τιμής στους συνταξιούχους και ηλικιωμένους, να γίνεται αναγνώριση της προσφοράς τους στην  οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου, αλλά και για να επισημαίνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Στη σύγχρονη εποχή μας, οι  ηλικιωμένοι δεν καθίστανται απόμαχοι της ζωής μετά τη συνταξιοδότησή τους, αλλά με διάφορους τρόπους συνεχίζουν την ενεργό δράση τους, με τη μετάδοση γνώσεων και εμπειριών, με εθελοντικές δράσεις, με την παροχή βοήθειας στα παιδιά και στα εγγόνια τους, αλλά ακόμα και με συμμετοχή στην αγορά εργασίας. Δεν είναι λίγοι συνταξιούχοι που πρωτοστατούν σε διάφορους τομείς.

 

Για να συνεχίσουν τη δραστηριότητα και τη δημιουργία τους, χρειάζονται ένα καλό επίπεδο υγείας και ποιότητας ζωής. Η κοινωνία και το κράτος έχουν την υποχρέωση να διασφαλίζουν στους ηλικιωμένους την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

 

Καλούμε την Κυβέρνηση και τη Βουλή να μεριμνήσουν για την επίλυση των προβλημάτων και των δίκαιων αιτημάτων των ηλικιωμένων, φροντίζοντας για τη βελτίωση του ΓεΣΥ, αλλά και σε τακτά διαστήματα για τη διατήρηση της αγοραστικής αξίας των συντάξεων με την παροχή των αναγκαίων αυξήσεων.

 

Για τη απαραίτητη αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των δημοσίων νοσηλευτηρίων, ώστε να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στο ρόλο που έχουν να αποτελέσουν, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δείξουν την αναγκαία συνεργασία, συναίνεση και βούληση, αφήνοντας κατά μέρος προσωπικά συμφέροντα που παρεμποδίζουν την αναγκαία εξυπηρέτηση των ασθενών.

 

1/10/2020