Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση του 57ου Συνεδρίου των Αντιπροσώπων με πλήρη συμμόρφωση στις πρόνοιες των πρωτοκόλλων για μαζικές συναθροίσεις. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και την Τετάρτη, 15 και 16 Σεπτεμβρίου. Την Τρίτη οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia (πρώην Hilton Park) μέχρι το μεσημέρι. Στις 12.00μ.μ. θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για την εκλογή Γενικού Γραμματέα, για την οποία οι αρχαιρεσίες θα γίνουν την επομένη στην Αίθουσα Συνεδρίων της Οργάνωσής μας.

 

Το 57ο Συνέδριο είναι ενδιάμεσο και θα ασχοληθεί με την έγκριση των Πεπραγμένων του χρόνου που πέρασε από το προηγούμενο 56ο Συνέδριο, την έγκριση της Οικονομικής Έκθεσης και των Προϋπολογισμών όπως και με την επικύρωση νέων μελών του Γενικού Συμβουλίου και την έκδοση Γενικής Απόφασης. 

 

Το υλικό για το Συνέδριο έχει ήδη διανεμηθεί στους Κλάδους και τα Τμήματα για έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία των συναδέλφων Συνέδρων. Στο υλικό που διανεμήθηκε περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις που θα εφαρμοσθούν στα πλαίσια των υγειονομικών πρωτοκόλλων και το πληρεξούσιο του κάθε αντιπροσώπου το οποίο και φέρει αύξοντα αριθμό. Με βάση τους αριθμούς αυτούς θα προσέλθουν οι αντιπρόσωποι για τις αρχαιρεσίες στις 16 Σεπτεμβρίου σε συγκεκριμένες ώρες, ώστε να αποφευχθεί συνάθροιση μεγάλου αριθμού ατόμων στο χώρο των αρχαιρεσιών και να ολοκληρωθεί η όλη ψηφοφορία μέχρι τις 1.00μ.μ.

 

Πιο συγκεκριμένα τα ωράρια για την ψηφοφορία με βάση τον αριθμό πληρεξουσίου του κάθε Συνέδρου έχουν ως εξής:

  • από 8.30π.μ. – 9.00π.μ. οι αντιπρόσωποι με αριθμό πληρεξουσίου 1 – 50
     
  • από 9.00π.μ. – 9.30π.μ. οι αντιπρόσωποι με αριθμό πληρεξουσίου 51 – 101
     
  • από 9.30π.μ. – 10.00π.μ. οι αντιπρόσωποι με αριθμό πληρεξουσίου 102 – 155
     
  • από 10.00π.μ. – 10.30π.μ. οι αντιπρόσωποι με αριθμό πληρεξουσίου 156 – 202
     
  • από 10.30π.μ. – 11.00π.μ. οι αντιπρόσωποι με αριθμό πληρεξουσίου 203 – 252
     
  • από 11.00π.μ. – 11.30π.μ. οι αντιπρόσωποι με αριθμό πληρεξουσίου 253 – 313
     
  • από 11.30π.μ. – 12.00μ.μ. οι αντιπρόσωποι με αριθμό πληρεξουσίου 314 – 353
     
  • από 12.00μ.μ. – 12.30μ.μ. οι αντιπρόσωποι με αριθμό πληρεξουσίου 354 – 397

 

 

Μέτρα που θα εφαρμοσθούν κατά το 57ο Συνέδριο και τις αρχαιρεσίες

Με επιστολή της Κεντρικής Γραμματέας προς τον Αν. Προϊστάμενο Υγειονομικών Υπηρεσιών, η οποία εστάλη μετά από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία υποβλήθηκε και γραπτώς η πρότασή μας για τη διεξαγωγή του 57ου Συνεδρίου των Αντιπροσώπων και για τις αρχαιρεσίες για την εκλογή του Γενικού Γραμματέα της Οργάνωσης.

 

Το Συνέδριο, στο οποίο θα λάβουν μέρος περίπου 400 Σύνεδροι, έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και για την πραγματοποίησή του έχουν επιλεγεί δύο αίθουσες. Η πρώτη αίθουσα είναι στο ξενοδοχείο ΗΙLΤΟΝ ΡΑRΚ με επιφάνεια 1000m2 , η οποία θα χρησιμοποιηθεί από 330 Συνέδρους και η δεύτερη είναι το Αμφιθέατρο της Οργάνωσής μας Αίθουσα Συνεδρίων Μιχαλάκης Καραολής με επιφάνεια 500m2 , η οποία θα φιλοξενήσει 70 Συνέδρους. Με σύνδεση μέσω διαδικτύου θα εξασφαλιστεί ταυτόχρονη παρακολούθηση του Συνεδρίου και στις δύο αίθουσες.

 

Τονίστηκε στην επιλογή ότι στη διάρκεια της διεξαγωγής του Συνεδρίου θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των καθήμενων και όλοι οι συμμετέχοντες να φέρουν μάσκα. Προς τούτο θα δοθούν γραπτές οδηγίες στους Συνέδρους και θα τους γίνει σχετική ενημέρωση πριν την έναρξη του Συνεδρίου.

 

Στα διαλείμματα, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα προσφερθεί καφές, αλλά θα γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε να σερβιριστεί σε διαφορετικούς χώρους για αποφυγή συγκέντρωσης πέραν των 50 ατόμων στον ίδιο χώρο.

 

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Οργάνωσης μας, θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες στο αμφιθέατρο ΠΑΣΥΔΥ. Καθ' όλη τη διάρκειά τους θα βρίσκονται απαραίτητα στην αίθουσα γύρω στα 10 - 15 άτομα, τα οποία θα είναι υπεύθυνα για τα διαδικαστικά και θα επιβλέπουν τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών. Πέραν τούτου θα γίνουν οι απαιτούμενες ρυθμίσεις, ώστε στην αίθουσα διεξαγωγής της ψηφοφορίας να μη βρίσκονται ταυτόχρονα πέραν των 50 ατόμων. Επιπρόσθετα, για να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός κατά την είσοδο και έξοδο των ψηφοφόρων θα εισέρχονται και θα εξέρχονται από διαφορετικό χώρο.

 

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας θα γίνεται τακτική απολύμανση των κουβούκλιων και του εξοπλισμού και στους Συνέδρους θα δίδονται στυλό, τα οποία θα έχουν προηγουμένως απολυμανθεί.

 

Όσον αφορά στην καταμέτρηση των ψήφων θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε ο αριθμός των παρευρισκομένων στο Αμφιθέατρό να μην υπερβαίνει τον μέγιστο επιτρεπόμενο με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Σας ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί λίστα με τα στοιχεία των παρευρισκόμενων Συνέδρων για περίοδο τουλάχιστο 45 ημερών για σκοπούς ιχνηλάτησης βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.