Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

To Γενικό Συμβούλιο σε συνεδρία του στις 7 Ιουλίου αποφάσισε όπως το 57ο Ετήσιο Συνέδριο των Αντιπροσώπων πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2020, Τρίτη και Τετάρτη, αντίστοιχα. Η σύγκληση του Συνεδρίου αναβλήθηκε δυο φορές ως αποτέλεσμα των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Λόγω των ίδιων περιορισμών ήταν αδύνατη και η πραγματοποίηση συνεδριάσεων του Γενικού Συμβουλίου της Οργάνωσής μας και σε μια προσπάθεια να ξεπερασθεί το πρόβλημα ζητήθηκε από το Υπουργείο Υγείας καθοδήγηση κατά πόσον θα μπορούσε η μεν προσυνεδριακή συνεδρία του Γενικού Συμβουλίου να πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων Μιχαλάκης Καραολής στις 7 Ιουλίου, στο οίκημα ΠΑΣΥΔΥ, το δε Συνέδριο να πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουλίου στο κλειστό γήπεδο «Ελευθερία».

 

Το Υπουργείο Υγείας απάντησε ότι για τη σύγκληση προσυνεδριακής συνεδρίας του Γενικού Συμβουλίου και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο αριθμός των παρευρισκομένων μελών δεν θα υπερβαίνει το μέγιστο αριθμό των 150 ατόμων, επιτρέπεται η διεξαγωγή του, τηρουμένων πάντα των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και ατομικής προστασίας που βρίσκονται  σε ισχύ και νοουμένου ότι υπάρχει επάρκεια χώρου στην αίθουσα που έχει επιλεγεί και πληρούνται οι προδιαγραφές.

 

Όσον αφορά το αίτημα για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου των Αντιπροσώπων με συμμετοχή 400 ατόμων το Υπουργείο Υγείας απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί, καθότι τα μέτρα που έχουν τεθεί ενόψει της πανδημίας δεν το επιτρέπουν στην παρούσα φάση.

 

Ενόψει των πιο πάνω, το Γενικό Συμβούλιο πραγματοποίησε τελικά την προσυνεδριακή του συνεδρία στην Αίθουσα Συνεδρίων Μιχαλάκης Καραολής, με εφαρμογή των περιορισμών που καθορίστηκαν από  το Υπουργείο Υγείας. Στην ίδια συνεδρία αποφασίστηκε η πραγματοποίηση των του 57ου Συνεδρίου των Αντιπροσώπων στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

 

Η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου θα κοινοποιηθεί στους Επαγγελματικούς Κλάδους και τα Επαρχιακά Τμήματα, με  υπενθύμιση ότι οι Κλάδοι και τα Τμήματα μπορούν τώρα να εγγράψουν θέματα για συζήτηση στο Συνέδριο μέχρι και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

 

Θα κοινοποιηθεί, επίσης, εκ νέου στους Κλάδους και τα Επαρχιακά Τμήματα και η προκαταρκτική ημερήσια διάταξη του Συνεδρίου με κυριότερα τα θέματα των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου, το συνταξιοδοτικό και την απόφαση της πλειοψηφίας της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις Εφέσεις του Γενικού Εισαγγελέα κατά των αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου σε αριθμό υποθέσεων που αφορούσαν τη μείωση μισθών και συντάξεων δυνάμει του Ν. 168(Ι)/2012, τη μη παραχώρηση προσαυξήσεων και τιμαριθμικών αυξήσεων δυνάμει του Ν. 192(Ι)/2011 και τις διαφοροποιήσεις στο Κυβερνητικό Σχέδιο Συντάξεων δυνάμει των προνοιών του Ν. 113(Ι)/2011.

 

Το Συνέδριο θα ασχοληθεί επίσης με θέματα Οργάνωσης και Λειτουργίας της Δημόσιας Υπηρεσίας και τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται μέσω νομοθεσίας, τις αναβαθμίσεις και αναδιαρθρώσεις υπηρεσιών, τα μισθολογικά ωφελήματα και επιδόματα, τις Συνθήκες Ασφάλειας και Υγείας στο Χώρο Εργασία  και με Οργανωτικά θέματα της Συντεχνίας όπως και με θέματα ευημερίας των μελών (νηπιαγωγεία, εξοχικά και διευκολύνσεις για διακοπές, στέγη συνταξιούχων). Η οριστική ημερήσια διάταξη, η οποία θα ετοιμασθεί μετά την υποβολή και των εισηγήσεων από Κλάδους και Τμήματα θα σταλεί έγκαιρα στους Αντιπροσώπους μέσω των Επαγγελματικών Κλάδων και Τμημάτων για ετοιμασία για το Συνέδριο.  

 

Στο Συνέδριο των Αντιπροσώπων θα παρουσιαστεί για έγκριση η Έκθεση Πεπραγμένων του Γενικού Συμβουλίου στον χρόνο που πέρασε από το προηγούμενο συνέδριο όπως και η Οικονομική ΄Εκθεση, στην οποία δημοσιεύονται οι Προϋπολογισμοί του Γενικού Συμβουλίου, των Επαρχιακών Τμημάτων και των διαφόρων Επιτροπών για το 2020, καθώς και η Οικονομική Έκθεση για το 2019. Με το τέλος του Συνεδρίου θα εκδοθεί όπως πάντα η Γενική Απόφαση του Συνεδρίου στην οποία θα ενσωματωθούν οι θέσεις και οδηγίες του κυρίαρχου σώματος της Οργάνωσής μας για τη δράση στον χρόνο μέχρι το επόμενο Συνέδριο. 

 

Τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για τη θέση Γενικού Γραμματέα για τετραετή περίοδο.