Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 46 χρόνια από τις αποφράδες εξελίξεις του δίδυμου εγκλήματος του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης Τουρκικής εισβολής. Ασήκωτο συνεχίζει να παραμένει το βάρος για όσους θυσιάστηκαν για την προάσπιση της δημοκρατίας και για την απόκρουση των πάνοπλων ορδών των Τούρκων εισβολέων. Ασήκωτη η θλίψη για τους ηρωικούς αγνοουμένους μας όπως και για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των χιλιάδων συμπατριωτών μας που εκδιώχθηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες, για να παραδοθούν στους άξενους για τον τόπο μας εποίκους. Αυξανόμενη ταυτόχρονα και η απογοήτευσή μας για την αδράνεια των αρμόδιων διεθνών οργανισμών και των ισχυρών της γης που επιτρέπουν στον εισβολέα να συνεχίζει και να κλιμακώνει τις ενέργειές του για μετατροπή της πατρίδας μας σε αναπόσπαστο πλήρως ελεγχόμενο τμήμα της Τουρκικής επικράτειας.

 

Με την ευκαιρία των επετείων και ως αποτέλεσμα και των δικών μας συνεχών διαβημάτων διεθνείς οργανισμοί εκδίδουν συνεχώς ψηφίσματα καταδικαστικά των Τουρκικών ενεργειών. Πρόκειται για ψηφίσματα που έχουν ενσωματωθεί σε πολλούς τόμους αρχείου με την κατοχική και επεκτατική Τουρκία να τα αγνοεί και να απορρίπτει την επιβαλλόμενη συμμόρφωσή της προς το διεθνές δίκαιο και τους διεθνείς ανθρωπιστικούς κανόνες. Αντίθετη και συνεχώς αναβαθμιζόμενη η πορεία της κατοχικής δύναμης προς την αναβίωση της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τη βίαιη επιβολή της θέλησης και του ελέγχου της στους λαούς της περιοχής μας.

 

Τις μέρες αυτές της πικρής ανάμνησης των μαύρων επετείων του πραξικοπήματος και της εισβολής αποτίουμε και πάλι τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα τραγικά θύματα της μεγάλης τραγωδίας και επαναλαμβάνουμε το αίτημα προς τους Ευρωπαίους εταίρους και τους άλλους ισχυρούς της γης να κινηθούν επιτέλους προς ενέργειες αποκατάστασης της οφειλόμενης δικαιοσύνης στον τόπο μας και το λαό μας και της αποτροπής των σχεδίων της κατοχικής και επεκτατικής Τουρκίας.

 

Σαράντα έξι χρόνια μετά τις αποφράδες μέρες του Ιούλη του 1974 παραμένουν χαίνουσες ακόμη οι πληγές που το πραξικόπημα και η εισβολή προκάλεσαν στον τόπο μας και ασήκωτος είναι ο πόνος για όσα συνέβησαν και ανερχόμενος ο φόβος για τα εμφανιζόμενα. Εντείνουμε τις ενέργειές μας για να πετύχουμε κινητοποίηση εκείνων που μπορούν να το πράξουν, για να κινηθούν προς την απόδοση και εδραίωση της δικαιοσύνης στον τόπο μας. Ταυτόχρονα οι επέτειοι του Ιούλη του 1974 μας θυμίζουν και τα δικά μας λάθη και τις ανεπίτρεπτες συμπεριφορές μας που συνέβαλαν στην επέλαση της ολικής καταστροφής. Αυτή η συνειδητοποίηση και των δικών μας λαθών μας καλεί σε εγρήγορση για αποφυγή παρόμοιων συμπεριφορών, ώστε να αποτρέψουμε οριστικά και αμετάκλητα επαναφορά κινδύνων όπως εκείνων του 1974.

 

Το οφείλουμε στους ηρωικούς πεσόντες των επάρατων γεγονότων του μαύρου Ιούλη, όπως και στις νέες γενιές προς τις οποίες έχουμε υποχρέωση να κληροδοτήσουμε πατρίδα απαλλαγμένη απειλών και κινδύνων καταβαράθρωσης. Οι επέτειοι μας καλούν να δεσμευθούμε για εμμονή στις σωστές επιδιώξεις και σε συλλογικές ενέργειες που θα δρομολογήσουν πορεία προς ένα ελπιδοφόρο μέλλον για όλους μας και κυρίως για τις μελλοντικές γενιές.

 

Γλαύκος Χατζηπέτρου
Γενικός Γραμματέας