Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Κρατικές υποτροφίες για σπουδές στη Γαλλία

Κρατικές υποτροφίες για σπουδές πτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου (Master 1 ή/και Master 2) στη Γαλλία, μέσω του Εθνικού Γαλλικού Οργανισμού Campus France για το ακαδημαϊκό έτος 2020/21.

 

Tο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών δέχεται αιτήσεις από πολίτες της Δημοκρατίας ή/και πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη διεκδίκηση έντεκα κρατικών υποτροφιών για πτυχιακές σπουδές και έξι κρατικών υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές (επιπέδου Master)σε πανεπιστήμια της Γαλλίας. Οι υποτροφίες χρηματοδοτούνται από την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας και παρέχονται μέσω του Εθνικού Γαλλικού Οργανισμού CAMPUS FRANCE.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν την Ανακοίνωση με αρ. 441 (απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμπλήρωση της Αίτησης) και τη σχετική Αίτηση με αρ. 107, από τα Γραφεία του Ιδρύματος στη Λευκωσία, ή από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου http://www.cyscholarships.gov.cy και να την παραδώσουν ή αποστείλουν (συστημένη) ή μέσω εταιρειών μεταφορών στη διεύθυνση: Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Φλωρίνης 7, Greg Tower, 3ος όροφος, 1065 Λευκωσία ή στην Τ.Θ. 23949, 1687 Λευκωσία, μέχρι την Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, ώρα 2:00 μ.μ.
 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στο τηλέφωνο: 22456433 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@ikyk.mof.gov.cy

 

 

Υποτροφίες Ιαπωνικής Κυβέρνησης 2021

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο ανακοίνωσε ότι η Ιαπωνική Κυβέρνηση (ΜΕΧΤ) θα προσφέρει υποτροφίες για το 2021 για Κύπριους υπήκοους, που γεννήθηκαν στις ή μετά τις 2 Απριλίου, 1986, που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ιαπωνικά πανεπίστημια σαν ερευνητές για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο.
 

Διάρκεια της υποτροφίας και τι καλύπτει:

Η διάρκεια σπουδών για ερευνητές είναι δύο χρόνια ή ένα και έναμιση χρόνο (συμπεριλαμβανομένων έξι μηνών εκμάθησης της Ιαπωνικής γλώσσας) και θα αρχίσει τον Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη 2021, ανάλογα με τις οδηγίες του πανεπιστημίου. Η υποτροφία περιλαμβάνει το ταξίδι προς/από την Ιαπωνία, τα δίδακτρα, τη φοιτητική βίζα και ένα μηνιαίο ποσό από το οποίο καλύπτεται και η διαμονή. Το ποσό ανέρχεται στα 143000 γεν (περίπου 1214 ευρώ με βάση την τρέχουσα ισοτιμία) για ερευνητές.
 

Κριτήρια επιλογής:

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει στις αρχές Οκτώβρη 2020, αρχίκα με βάση την αξιολόγηση των εγγράφων που θα κατατεθούν και αργότερα με βάση την απόδοση του υποψηφίου στις γραπτές εξετάσεις Αγγλικής και Ιαπωνικής γλώσσας, καθώς και στην προσωπική συνέντευξη.

* Σε περίπτωση απόρριψης αίτησης, η Πρεσβεία της Ιαπωνίας δεν είναι υποχρεωμένη να αιτιολογήσει την απόφασή της. Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων δεν προβλέπεται διαδικασία επανεξέτασης αιτήσεων και δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις.

 

Προθεσμία και δικαιολογητικά:

Η προθεσμία είναι στις 18 Σεπτεμβίου 2020.

*Καμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή μετά την προθεσμία.

 

Για όλες τις λεπτομέρειες και έγγραφα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Πρεσβείας: https://www.cy.emb-japan.go.jp/itpr_ja/11_000001_00056.html

 

Διεύθυνση για υποβολή αίτησης:

Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, Εσπερίδων 5, Στρόβολος 2001, Λευκωσία, Κύπρος 

 

 

Διδακτορικές υποτροφίες στην Ινδία για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Ανακοινώθηκε ότι η Κυβέρνηση της Ινδίας, μέσω του Ινδικού Συμβουλίου Πολιτισμικών Σχέσεων (Indian Council for Cultural Relations/ICCR), παραχωρεί δύο (2) υποτροφίες διδακτορικού επιπέδου σε Κύπριους πολίτες, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά στην πύλη του Ινδικού Συμβουλίου Πολιτισμικών Σχέσεων www.a2ascholarships.iccr.gov.in, όπου βρίσκονται δημοσιευμένες πληροφορίες σχετικά με την προεγγραφή στην πύλη του ICCR, τη διαδικασία υποβολής αίτησης, τα κριτήρια επιλογής των υποτρόφων, τα ιδρύματα υποδοχής, κ.ά.

 

Για σκοπούς συντονισμού, η Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας στη Λευκωσία, καλεί τους ενδιαφερόμενους/ες που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, όπως ενημερώσουν παράλληλα και την Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας στη Λευκωσία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στην Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας στο τηλέφωνο 22351170.