Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Επαναλειτούργησε αυτή τη βδομάδα σε πλήρη βάση η δημόσια υπηρεσία με ανάληψη των πρόσθετων καθηκόντων που ανέκυψαν από την απόφαση για σταδιακή άρση των περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 στα πλαίσια του απώτερου στόχου για επιστροφή στην κανονικότητα.  Η ΠΑΣΥΔΥ εκφράζει με την αισιόδοξη αυτή προοπτική την ευαρέσκεια και τη στήριξή της σε όλα τα μέλη της που στην περίοδο της πλήρους εφαρμογής των μέτρων προσέφεραν τις υπηρεσίες τους κάτω από δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες και αναμένει ότι με τον ίδιο ζήλο και υπευθυνότητα θα συνεχίσουν το έργο τους και στη νέα ιδιαίτερα σημαντική αυτή περίοδο για το κοινωνικό σύνολο.

 

Στην καθολική προσπάθεια για επάνοδο στην ομαλότητα, στην πρώτη γραμμή συνεχίζουν απρόσκοπτα να υπηρετούν οι επαγγελματίες υγείας και το υπόλοιπο προσωπικό των κρατικών νοσηλευτηρίων καθώς και οι Επιθεωρητές του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας που έχουν αναλάβει καθήκοντα εντατικών επιθεωρήσεων για τον έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού στο λιανικό εμπόριο και στα εργοτάξια σ’ όλη την ελεύθερη Κύπρο. Στόχος είναι η ασφαλής λειτουργία χιλιάδων επιχειρήσεων και εργοταξίων, με έλεγχο των μέτρων προστασίας και πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται για την ασφάλεια και υγεία των χιλιάδων εργαζομένων που επέστρεψαν ή πρόκειται να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

 

Για την αποτελεσματική εκτέλεση του σημαντικού έργου της επιθεώρησης, συμμετέχει προσωπικό από την Αστυνομία, που εργάζεται νυχθημερόν για την επιβολή και τον έλεγχο των μέτρων που αποφασίστηκαν, το Υπουργείο Εσωτερικών,  το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας καθώς και από τους Δήμους. Το προσωπικό όλων των εμπλεκόμενων Τμημάτων και Υπηρεσιών έτυχε σχετικής τηλεκπαίδευσης που οργανώθηκε από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας το Σάββατο, 2 Μαΐου 2020.

 

Καταλήγοντας η ΠΑΣΥΔΥ απευθύνει έκκληση προς όλους τους εργαζόμενους έτσι ώστε στη νέα φάση που εισερχόμαστε να είμαστε όλοι διπλά προσεκτικοί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι εργοδότες και εργαζόμενοι κατανοούμε ότι κυρίαρχο και πρωταρχικό μέλημα όλων είναι η προστασία και η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

 

 

Λευκωσία
7 Μαΐου, 2020