Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την ανθρωπότητα σε κατάσταση βαθιάς ανησυχίας για το παρόν και έντονης αβεβαιότητας για το μέλλον. Οι απώλειες ζωών, η νόσηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού και τα αρνητικά σημεία των καιρών για τη διεθνή οικονομία προειδοποιούν για επερχόμενες συνέπειες πρωτόγνωρων μεγεθών σε διεθνή κλίμακα, με τους εργαζόμενους να κατατάσσονται στην κορυφαία βαθμίδα των ανθρώπων που βιώνουν αυτή την ανησυχία και την αβεβαιότητα.

 

Μικρή ελπίδα για το τι θα επακολουθήσει δίδουν οι θετικές εκτιμήσεις σε πολλές χώρες από την παρακολούθηση των εξελίξεων στην καθολική προσπάθεια για αντιμετώπιση της πανδημίας του καταστροφικού Covid – 19. Πρόκειται για εξελίξεις που χαρακτηρίζουν και την πορεία της πανδημίας και στη δική μας πατρίδα, για τις οποίες συνέβαλαν όχι μόνο τα μέτρα που επιβλήθηκαν στον πληθυσμό, αλλά και η κατά πλειοψηφία θετική ανταπόκριση και συνεργασία ολόκληρου του Κυπριακού λαού.

 

Τη φετινή Πρωτομαγιά, ετήσια μέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες των πρωτοπόρων του Σικάγου, αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία για την επιτυχία και των δικών μας αγώνων. Ταυτόχρονα η όλη συμβολή των συναδέλφων μας στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της πανδημίας έχει καταδείξει ότι δεν μπορεί η κοινωνία να επιβιώσει χωρίς τη λειτουργία ποιοτικών δημόσιων υπηρεσιών.

 

Στις μέρες που βιώνουμε καθίσταται όσο ποτέ άλλοτε ξεκάθαρη η αξία των δημόσιων υπηρεσιών κοινής ωφελείας και ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας για να μπορεί το υπέρτατο αγαθό της υγείας να παρέχεται ισότιμα στον κάθε πολίτη αποτρέποντας τους όποιους κινδύνους εμπορευματοποίησής του. Αισθανόμαστε με την ευκαιρία καθηκόντως την υποχρέωση να απευθύνουμε ιδιαίτερο χαιρετισμό προς όλους τους επαγγελματίες υγείας που μέσα σε σκληρές και αντίξοες συνθήκες δίνουν τη μάχη για την περίθαλψη των συνανθρώπων τους, σώζοντας ζωές με κίνδυνο τη δική τους ζωή.

 

Σημαντική είναι και η συμβολή των σωμάτων ασφαλείας αλλά και των άλλων δημόσιων υπηρεσιών, που με πρωτόγνωρα εντατικούς ρυθμούς υλοποίησαν κυβερνητικές αποφάσεις ανακούφισης όσων επηρεάσθηκαν από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά κράτη μέλη της Ε.Ε. προωθούνται ήδη μέτρα για ουσιαστική επιβράβευση με επιδόματα για τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στο δημόσιο.  Παρόμοια μέτρα αναμένουμε και για τους συναδέλφους μας και στη δική μας χώρα.

 

Οι θετικές εξελίξεις στη διαχείριση της πανδημίας και τα μηνύματα των αγώνων των εργαζομένων που μας υπενθυμίζει η Πρωτομαγιά, μας δημιουργούν ελπίδες για ικανοποιητικές ρυθμίσεις στα θέματα που απασχολούν ειδικότερα τους εργαζόμενους στο δημόσιο. Στις πρώτες δράσεις μας ιεραρχείται και το πρόβλημα της διαχείρισης του θεμελιακής σημασίας ζητήματος της παραβίασης κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας από την τελευταία απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και των παρεπόμενων συνεπειών της.

 

Σ' αυτά τα πλαίσια καλούμαστε με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς να ανανεώσουμε την πίστη και τη δέσμευσή μας στην αγωνιστική πορεία που θα διασφαλίσει και θα κατοχυρώσει με αποφασιστικότητα όλα όσα με κόπους και αγώνες κερδήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και θα εδραιώσει την εμπιστοσύνη μας για το μέλλον.

 

Λευκωσία,
30/04/2020.