Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Κύριοι,

 

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα 7η Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, και το μήνυμα του Γ.Γ. του ΟΗΕ που αναφέρεται στους επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής, λέγοντας τους ότι: «στεκόμαστε δίπλα σας, βασιζόμαστε σε εσάς, μας κάνετε περήφανους, μας εμπνέετε, σας χρωστάμε πολλά, σας ευχαριστούμε για το τεράστιο έργο σας», κυρίως απευθύνεται στους νοσηλευτές/μαίες υπογραμμίζοντας: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ είμαστε βαθιά ευγνώμονες σε όλους σας που εργάζεστε 24 ώρες το 24ωρο θέτοντας τους εαυτούς σας σε κίνδυνο, προκειμένου να καταπολεμήσετε τις καταστροφές της πανδημίας», επικοινωνούμε μαζί σας λέγοντας σας ότι όλα αυτά τα πολύ ωραία και συγκινητικά λόγια μας τιμούν και μας ευχαριστούν, από όπου και εάν προέρχονται.  Θεωρούμε πραγματικά ότι εμείς οι νοσηλευτές/μαίες έχουμε σταθεί αντάξιοι της τιμής που μας απέδωσαν τόσο ο Π.Ο.Υ. ορίζοντας το φετινό έτος 2020 ως Διεθνές Έτος Νοσηλευτών / Μαιών, αλλά και όλοι εσείς ανώνυμοι και επώνυμοι.  Όμως τα όμορφα λόγια δεν είναι πλέον αρκετά και ικανά να αντισταθμίσουν τα όσα περνούμε.  Ζητούμε την ελάχιστη έμπρακτη άμεση αναγνώριση της προσφοράς μας με πιο ουσιαστικό τρόπο, προς όφελος του κάθε Νοσηλευτή – Μαίας και της οικογένειάς τους με την παροχή κάποιων ωφελημάτων περιλαμβανομένου και «ενός εφάπαξ ποσού» στον κάθε ένα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του COVID-19.  Πράγμα το οποίο έχουν πράξει πολλές χώρες της Ε.Ε.

 

Γνωρίζουμε ότι τα οποιαδήποτε υλικά ωφελήματα δεν θα αντικαταστήσουν την απουσία τους από το σπίτι και τη στέρησή τους από την οικογένεια, τα παιδιά και τους συντρόφους τους, ούτε θα μειώσουν το ρίσκο της έκθεσής τους στον κίνδυνο.  Αποτελούν όμως ένα ελάχιστο αντιστάθμισμα της όλης αυτοθυσίας και προσφοράς τους.

 

Αυτό πιστεύουμε πως μαζί με τις ευγνώμονες ευχαριστίες θα συνιστούσε ελάχιστη αναγνώριση, για αυτούς που, ενώ κάποιοι κοιμούνται στην ασφάλεια του σπιτιού τους, αυτοί ξενυχτούν και αγωνίζονται σε ένα πολεμικό πεδίο στο οποίο δεν κινδυνεύουν από συμβατικά όπλα, αλλά από κάτι το οποίο είναι αόρατο και ύπουλο, κάτι που δεν βλέπουν.  Για να προσφέρουν, σε αυτούς που τους έχουν ανάγκη, με τα λιγοστά εφόδια που έχουν στη διάθεσή τους αναλαμβάνοντας για μια ακόμα φορά το μεγαλύτερο φορτίο σε αυτή την εξαιρετική δύσκολη κατάσταση.

 

Κλάδοι Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ

 

 

Λευκωσία 7/4/2020