Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Grey Terrace - Καφεστιατόριο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019, οι συνάδελφοι του Κλάδου Υπαλλήλων Τμήματος Δασών στη Βουλή και το Υπουργείο Οικονομικών για στήριξη του αιτήματος τους για πλήρη στελέχωση του Τμήματος, ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στα καθήκοντά τους.

 

Σε ψήφισμα του Κλάδου που επιδόθηκε τόσο στη Βουλή, όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών οι συνάδελφοι διαπιστώνουν και επισημαίνουν τα ακόλουθα:

• ότι, η υφιστάμενη στελέχωση του Τμήματος Δασών σε απόλυτους αριθμούς είναι κατά 100 υπαλλήλους λιγότερη από την προβλεπόμενη του 2011, με 60 κενές οργανικές θέσεις στον εισαγωγικό βαθμό, με άλλες 27 θέσεις καταργημένες στον ίδιο βαθμό και 13 κενές θέσεις προαγωγής. Έναντι αυτών των κενών, υπηρετούν 43 εργοδοτούμενοι ορισμένου χρόνου οι οποίοι αναμένουν διορισμό οι παλαιότεροι από το 2007 και οι νεότεροι από το 2015.

• ότι η πιο πάνω στελέχωση είναι χειρότερη κι από αυτή που υπήρχε το καλοκαίρι του 2016, οπόταν είχαμε τις τεράστιες και καταστροφικές πυρκαγιές της Σολιάς και της Αργάκας, μετά τις οποίες αξιολογήθηκε όλο το σύστημα πυροπροστασίας και καταγράφηκε ως αναγκαία η πλήρης στελέχωση του Τμήματος Δασών.

• ότι με τέτοια περιορισμένη στελέχωση δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην ικανότητα του Τμήματος Δασών να επιτελεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα το ρόλο που του έχει αναθέσει η πολιτεία για την προστασία, διαχείριση και ανάπτυξη των δασών μας, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον φυσικό μας πλούτο, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας και την οικονομία.

• ότι εξαιτίας αυτής της στελέχωσης τα μέλη μας είναι αναγκασμένα να εργάζονται με εξαντλητικούς ρυθμούς και ωράρια, θέτοντας τον εαυτό τους σε σοβαρούς κινδύνους, και σε βάρος την προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής τους ζωής.

Οι συνάδελφοι διαμαρτύρονται έντονα για την παρατεταμένη εκκρεμότητα και επιδείνωση του προβλήματος, πάρα τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και παρέμβασης τόσο του Κλάδου μας, όσο και του ίδιου του Τμήματος , αλλά και άλλων φορέων.

Σημειώνουν ως θετική την πληροφόρηση που μας διαβιβάστηκε χθες από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ότι προωθείται η αποπαγοποίηση δέκα θέσεων Δασικού Λειτουργού και τριών θέσεων Συντηρητή Δασών. Κρίνουμε όμως ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι καθόλου ικανοποιητική σε σχέση με το σημείο στο οποίο αφέθηκε να οδηγηθεί η στελέχωση του Τμήματος Δασών και τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν.

 

Γι’ αυτό απαιτούν:

• την άμεση αποπαγοποίηση όλων των κενών θέσεων πρώτου διορισμού στο Τμήμα Δασών και την επίσπευση των διαδικασιών πλήρωσής τους,

• την επαναφορά και των 27 θέσεων πρώτου διορισμού, που καταργήθηκαν την περίοδο 2012-2015, και όπως τουλάχιστον οι μισές από αυτές συμπεριληφθούν άμεσα στο υπό εξέταση νομοσχέδιο για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, ως πρώτη φάση αποκατάστασης της οργανωτικής δομής του Τμήματος Δασών.

 

Τέλος, διατρανώνουν την αποφασιστικότητα και ετοιμότητα τους να αγωνιστούν με κάθε νόμιμο τρόπο, μη αποκλειόμενης και της κλιμάκωσης των δυναμικών μέτρων, για να αποκατασταθεί η στελέχωση του Τμήματος Δασών σε ασφαλή και ικανοποιητικά επίπεδα, προς όφελος της διατήρησης, προστασίας και ανάπτυξης των δασών μας και για τη διασφάλιση του δικαιώματος των μελών τους σε μια αξιοπρεπή εργασία, και μια εξίσου αξιοπρεπή προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή. 
Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή: