Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Σε 24ωρη απεργία κατήλθαν τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019, οι συνάδελφοι του Κλάδου Κοινωνικής Ευημερίας για στήριξη του χρονίζοντος αιτήματός τους για πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών του Τμήματος οι οποίες πάσχουν όχι μόνο από υποστελέχωση αλλά και μη αποτελεσματική διάρθρωση.

 

Σε ανακοίνωση που διάβασε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κλάδου εκ μέρους των υπαλλήλων του Κλάδου εξέφρασε ξανά τη βαθιά θλίψη όλων για τον άδικο χαμό του Στυλιανού και τόνισε ότι ως Λειτουργοί Ευημερίας Κοινωνικών Υπηρεσιών συμπάσχουμε μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία στο γεγονός.

 

Και πρόσθεσε:

«Απεργούμε σήμερα για να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκειά μας για το θέμα των διαχρονικών προβλημάτων στη στελέχωση και διάρθρωση των Υπηρεσιών μας, που αποτελούν τη γενεσιουργό αιτία για τη στοχοποίηση και θυματοποίηση των μελών μας αφενός και τη μη αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινά διογκούμενων κοινωνικών προβλημάτων, αφετέρου.

 

Θέλουμε να διακηρύξουμε τη βούληση και την ετοιμότητά μας για την απρόσκοπτη επιτέλεση του έργου μας και αναμένουμε ότι η Πολιτεία θα προβεί άμεσα στη λήψη των απαιτούμενων διορθωτικών μέτρων και θα συνδράμει προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Συνεχίζουμε να επιτελούμε το λειτούργημά μας μέσα σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες και συνειδητοποιούμε ότι χωρίς τη σωστή στελέχωση και την άμεση ενίσχυση και εκσυγχρονισμό στις υποδομές των υπηρεσιών μας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν δεν μπορούν αντιμετωπιστούν».

 

Τονίστηκε από τους συναδέλφους του Κλάδου ότι στα προαναφερόμενα πλαίσια, τα απεργιακά μέτρα θα κλιμακωθούν και οι σχετικές αποφάσεις θα υποβληθούν γραπτώς με εμπεριστατωμένο υπόμνημά τους προς την αρμόδια Αρχή και τη Διευθύντρια των Υπηρεσιών τους.

 

Στην απεργία συμμετείχαν με εκπροσώπους τους και οι πιο κάτω:

1) Οι Σύνδεσμοι Κοινωνικών Λειτουργών Κύπρου.

2) Η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick.

3) Το Τμήμα Κοινωνικής Ευημερίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

4) Το Μητρώο Κοινωνικών Λειτουργών Κύπρου.

5) Εθελοντικές Οργανώσεις.

 

 

Δηλώσεις του Προέδρου του Κλάδου Υπαλλήλων Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, συν. Ιωσήφ Μιχαήλ, και του Πρώτου Μόνιμου Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ, συν. Ανδρέα Λουκά, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από το Υπ. Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο πλαίσιο της 24ωρης στάσης εργασίας  (πατήστε στην εικόνα, για να δείτε το βίντεο):

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση των συναδέλφων έξω από το Υπ. Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσων και έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη διάρκεια της 24ωρης στάσης εργασίας τους