Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Σε συνέχεια της Εγκυκλίου της 31ης Οκτωβρίου 1988 που εκδόθηκε από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, με την οποία γνωστοποιήθηκαν οι όροι απασχόλησης για τους Έκτακτους Υπαλλήλους και συγκεκριμένα, της παραγράφου 4(2) στην οποία αναφέρεται ότι μετά τη συμπλήρωση ενός έτους συνεχούς υπηρεσίας στην ίδια απασχόληση, η Διευθύντρια του ΤΔΔΠ με νέα εγκύκλιο της ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο στη Συνεδρία του στις 2 Οκτωβρίου, αποφάσισε να εγκρίνει την παραχώρηση προσαύξησης από την 1.11.2019, στους εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου που απασχολούνται σε μερική βάση στη δημόσια υπηρεσία, με τη συμπλήρωση 12μηνης απασχόλησης, χωρίς να απαιτείται η απασχόληση αυτή να είναι συνεχόμενη, ως ακολούθως:

(α) Από την 1.11.2019 θα παραχωρηθεί άμεσα προσαύξηση στους εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου που απασχολούνται σε μερική βάση στη δημόσια υπηρεσία, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα έχουν συμπληρώσει 12 μήνες απασχόλησης (όχι απαραίτητα συνεχόμενης) ως εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου. Η επόμενη προσαύξηση θα τους παραχωρηθεί μετά τη συμπλήρωση 12 μηνών απασχόλησης, χωρίς να απαιτείται και πάλι, η απασχόληση αυτή να είναι συνεχόμενη.

(β) Οι εργοδοτούμενοι σε μερική βάση στη δημόσια υπηρεσία που είναι αορίστου χρόνου αλλά δεν θα έχουν συμπληρώσει, μέχρι την 1.11.2019, 12 μήνες απασχόλησης (όχι απαραίτητα συνεχόμενης) ως εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου, θα δικαιούνται παραχώρηση προσαύξησης μόλις τους συμπληρώσουν.

(γ) Οι εργοδοτούμενοι σε μερική βάση στη δημόσια υπηρεσία που είναι ορισμένου χρόνου και ενδεχομένως, θα γίνουν στο μέλλον εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου, θα δικαιούνται παραχώρηση προσαύξησης μόλις συμπληρώσουν 12 μήνες απασχόλησης ως εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου.

 

Νοείται ότι για σκοπούς συμπλήρωσης των 12 μηνών απασχόλησης θα λαμβάνεται υπόψη μόνο αυτή η οποία λογίζεται για σκοπούς παραχώρησης προσαυξήσεων (π.χ. άδεια απουσίας χωρίς απολαβές άνω των 15 ημερών επηρεάζει την παραχώρηση προσαύξησης).

 

Τα Υπουργεία / Υφυπουργεία κλήθηκαν να μεριμνήσουν όπως η Εγκύκλιος γνωστοποιηθεί στους επηρεαζόμενους εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου και όπως κοινοποιήσουν την εν λόγω Εγκύκλιο στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, συμπεριλαμβανομένων και των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους, για εφαρμογή εκεί όπου ακολουθείται η αντίστοιχη πολιτική της δημόσιας υπηρεσίας.