Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

 

Ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) είναι ένας Μη Κυβερνητικός, Μη Κερδοσκοπικός οργανισμός που προσφέρει δωρεάν υποστηρικτικές υπηρεσίες σε θέματα βίας στην οικογένεια από το 1990. Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι η Εθνική Γραμμή Στήριξης 1440, δύο Καταφύγια για θύματα βίας και τα παιδιά τους, θεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες  για άτομα που δέχονται ή που ασκούν βία, προληπτικές εκπαιδευτικές δράσεις, η Ευρωπαϊκή γραμμή στήριξης παιδιών & εφήβων 116 111 και η Ευρωπαϊκή γραμμή 116 000 για τις εξαφανίσεις παιδιών. Όλες οι υπηρεσίες μας, παρέχονται δωρεάν.

 

Στο πλαίσιο των Παγκόσμιων 16ήμερων δράσεων ενάντια στη βία κατά των γυναικών οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τις 25 Νοεμβρίου (Διεθνής Ημέρα ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών) μέχρι 10 Δεκεμβρίου, ο ΣΠΑΒΟ διοργανώνει  Παγκύπρια εκστρατεία ευαισθητοποίησης των ανδρών για την βία κατά των γυναικών με σύνθημα ΓΙΝΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ.

 

Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του αντρικού πληθυσμού για το σοβαρό και διαχρονικό πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών και στόχος είναι η συλλογή 1768 υπογραφών από άνδρες οι οποίοι τάσσονται ενάντια στην έμφυλη βία. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει τα 1768 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας τα οποία χειρίστηκε ο ΣΠΑΒΟ το έτος 2018. Παράλληλα η εκστρατεία στοχεύει στην οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων του Συνδέσμου, μέσω της εγγραφής ανδρών ως μέλη του Συνδέσμου. Η χρονιαία συνδρομή ανέρχεται στα 20 ευρώ.