Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019, κοινή σύσκεψη των ηγεσιών της ΠΑΣΥΔΥ, των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου στα Κεντρικά γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως το θέμα του συνταξιοδοτικού.

 

Όλες οι Οργανώσεις τοποθετούμενες στην ίδια γραμμή πλεύσης αναφορικά με το συνταξιοδοτικό υποστηρίζουν την επαναφορά του Επαγγελματικού Σχεδίου Σύνταξης, που ίσχυσε στην Κύπρο για πολλές δεκαετίες με επιτυχία. Δηλώνουν επίσης ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν τη σύσταση Ταμείου Προνοίας, το οποίο προτείνεται από το Υπουργείο Οικονομικών.   

 

Τέλος αναφέρουν ότι πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης θα πρέπει να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος ανάμεσα στις συντεχνίες και την  επίσημη πλευρά για παρουσίαση και των δύο προτεινόμενων λύσεων αναφορικά με το συνταξιοδοτικό (Επαγγελματικό Σχέδιο Σύνταξης και Ταμείο Προνοίας) και ανταλλαγή απόψεων, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συμφωνία για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα που αφορά το μέλλον χιλιάδων υπαλλήλων.