Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Συμπαράσταση του Διεθνούς Συνδικαλιστικού Κινήματος

 

Χωρίς οποιαδήποτε νομική βάση και σε αντίδραση στη συμμετοχή τους σε Συνδικαλιστική Οργάνωση οι Τουρκικές αρχές προχώρησαν σε αυθαίρετη απόλυση από την εργασία τους διακόσων περίπου υπαλλήλων του Δήμου Αλιαγά της Σμύρνης.

 

Την εντελώς παράνομη ενέργεια των Τουρκικών Αρχών κατήγγειλαν στο Διεθνές Συνδικαλιστικό Κίνημα και ειδικότερα στη Διεθνή Δημοσίων Υπηρεσιών (PSI) η Συνομοσπονδία Προοδευτικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Τουρκίας (DISK) και η Συντεχνία Υπαλλήλων Δημοσίων Υπηρεσιών Τουρκίας (Genel-Is), οι οποίες για μια ακόμη φορά κατάγγειλαν τις παράνομε ενέργειες των Τουρκικών αρχών κατά των εργαζομένων.

 

Παράλληλα με τις απολύσεις των συνδικαλιστών ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αλιαγά πιέζει του υπαλλήλους του Δήμου να παραιτηθούν από τη Συντεχνία τους και να εγγραφούν σε άλλη φιλοκυβερνητική Συντεχνία.

 

Μέσα στο κλίμα που δημιουργήθηκε από τις απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου υπό την προεδρία του Καθηγητή της Πανεπιστημίου της ΄Αγκυρας Gamze Yucesan Ozdemir το 17ο Συνέδριο της Συντεχνίας Δημοτικών Υπαλλήλων Genel-Is με κεντρικό θέμα την κατάσταση που δημιουργείται για τις δημόσιες υπηρεσίες στην Τουρκία ως αποτέλεσμα των αντιδημοκρατικών μέτρων που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση.

 

Από το Διεθνές Δημοσιοϋπαλληλικό Συνδικαλιστικό Κίνημα συμμετείχαν ενεργά η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Δημοσίων Υπηρεσιών PSI Roza Pavanelli και ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιοϋπαλληλικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ΕΡSU Ian Goudriaan.

 

Στο χαιρετισμό του o ΓΓ της EPSU τόνισε τη σημασία της κατοχύρωσης του δικαιώματος των δημοσίων υπαλλήλων σε απεργία, δικαίωμα το οποίο έχει περιορισθεί σημαντικά για τους δημοσίους υπαλλήλους στην Τουρκία. Ειδική μνεία για τα δικαιώματα των εργαζομένων έγινε από τον Maina Kiai Εισηγητή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος υπενθύμισε ότι θέση του ΟΗΕΔ είναι ότι η προστασία του δικαιώματος των εργαζομένων σε απεργία δεν αποτελεί απλώς νομική υποχρέωση που οφείλουν να εκπληρώνουν τα Κράτη αλλά πέραν τούτου τα κράτη οφείλουν να δημιουργούν δημοκρατικές και ισότιμες κοινωνίες και πρόδηλα η Τουρκική κυβέρνηση παραβιάζει αυτά τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά πρότυπα.

 

Οι Γενικοί Γραμματείς PSI και ΕΡSU συναντήθηκαν με τους απολυθέντες υπαλλήλους του Δήμου Αλιαγά και τους διαβεβαίωσαν για τη στήριξη των δύο διεθνών Οργανώσεων. Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Συνδικαλιστικού Κινήματος αναφέρθηκαν και στις εξελίξεις στις συνομιλίες σε πολλές χώρες για αυξήσεις απολαβών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων και συμφώνησαν με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Τουρκικών Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων ΚΕΣΚ ότι αντίθετα με τον υπόλοιπο κόσμο οι προτάσεις της Τουρκικής κυβέρνησης είναι χαμηλές και δεν ανταποκρίνονται στον πληθωρισμό.

 

Όλοι οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων και οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που παρέστησαν στο συνέδριο χαρακτήρισαν την πολιτική και τις ενέργειας της Κυβέρνησης Ερντογάν υπόσκαψη της δημοκρατίας και καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών.