Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Grey Terrace - Καφεστιατόριο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Η Οργάνωσή μας υλοποιώντας τη δέσμευσή της στο πλαίσιο και των σχετικών αποφάσεων των συλλογικών της Σωμάτων, ετοίμασε Πρόταση Νόμου για το διορισμό σε μόνιμες θέσεις των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου (ΕΑΧ).

 

Η πρόταση παρουσιάστηκε από το Γ.Γ. της Οργάνωσής μας, συν. Γλαύκο Χατζηπέτρου, την περασμένη Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019, στις 2.00μ.μ. στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομικών. Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων συναδέλφων ήταν ομολογουμένως πολύ μεγάλη και ενθουσιώδης και η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, ενώ στο τέλος δόθηκε χρόνος στους συναδέλφους να υποβάλουν τα ερωτήματά τους, τα οποία πρόθυμα απαντήθηκαν από το ΓΓ μας. Οι συνάδελφοι ΕΑΧ μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμά της και το περιεχόμενο της Πρότασης Νόμου που τους παρουσιάστηκε και αναλύθηκε και ευχήθηκαν να δοθεί σύντομα αίσια κατάληξη στο θέμα, το οποίο αποτελεί και επιδίωξη της Οργάνωσής μας.

 

Όπως κατ' επανάληψη τονίστηκε από την ΠΑΣΥΔΥ και στο παρελθόν, το θέμα του διορισμού διά νόμου σε μόνιμες θέσεις όλων των ΕΑΧ που υπηρετούν στη Δημόσια Υπηρεσία πάνω σε πλήρη βάση απασχόλησης και κατέχουν τα προσόντα που απαιτούνται από τα Σχέδια Υπηρεσίας των θέσεων στις οποίες θα διοριστούν, περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της Οργάνωσής μας.

 

Ο συλλογικός διορισμός των ΕΑΧ κρίνεται απαραίτητος, αφενός για την κανονική και απρόσκοπτη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας και αφετέρου για τη διατήρηση της ιεραρχικής δομής της δημόσιας διοίκησης, που είναι θεμελιωμένη σε κανόνες δικαίου.

 

Με σκοπό την υλοποίηση του πιο πάνω στόχου το ταχύτερο δυνατό η Πρόταση Νόμου που έχει ετοιμαστεί από την Οργάνωσή μας, έχει ήδη διαβιβαστεί σε κοινοβουλευτικά κόμματα (ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΔΗΚΟ, ΔΗΣΥ) για περαιτέρω διαβούλευση.

 

Είναι σημαντικό να λεχθεί ότι η κυβέρνηση σε συνάντηση που είχαμε τον περασμένο Οκτώβριο στο Προεδρικό μας επιβεβαίωσε, διά στόματος τόσο του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και του Υπουργού Οικονομικών, ότι διάκειται θετικά ως προς τη μονιμοποίηση των ΕΑΧ.

 

Στόχος της Οργάνωσής μας είναι μέσα από εντατικές συναντήσεις και επαφές με τα κόμματα και την κυβέρνηση να επιτύχουμε την ψήφιση της Πρότασης Νόμου από τη Βουλή το συντομότερο δυνατό προς αποκατάσταση των 4.500 συναδέλφων ΕΑΧ.

 

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την Πρόταση Νόμου πατώντας εδώ

 
Στιγμιότυπα από τη συνάντηση: