Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Από το περασμένο Σάββατο, 1η Ιουνίου 2019, άρχισε και επίσημα να εφαρμόζεται το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓΕΣΥ) εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στον τομέα της παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στον τόπο μας.

 

Πρόκειται για μια ριζοσπαστική καινοτομία που συζητείται για δεκαετίες με συνεχείς παλινδρομήσεις και αναβολές, που τελικά, μετά και την ομόφωνη ψήφιση από τη Βουλή των σχετικών Νόμων και Κανονισμών, έχει καταστεί πραγματικότητα.

 

Ως Οργάνωση, στηρίζουμε από την αρχή το μεγάλο εγχείρημα της εισαγωγής του ΓεΣΥ και θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε κάτω από τρεις προϋποθέσεις: πρώτον ότι η διασφάλιση των υπηρεσιών υγείας θα συνεχίσει να αποτελεί βασική ευθύνη του Κράτους, δεύτερον ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε τα κρατικά νοσηλευτήρια μετά και την πρόσφατη αυτονόμησή τους, να καταστούν ανταγωνιστικά και βιώσιμα, παραμένοντας ως ο βασικός πυλώνας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ιδιαίτερα μέσα στις ραγδαία μεταβαλλόμενες συνθήκες της ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης που επέρχεται με την εισαγωγή του ΓεΣΥ και τρίτον ότι θα συνεισφέρουν όλοι ανεξαιρέτως.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι το ΓεΣΥ στα πρώτα στάδια της εφαρμογής του θα αντιμετωπίσει προβλήματα και δυσκολίες. Γι' αυτό και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επιδείξουμε κατανόηση και υπομονή.

 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλοι συνειδητοποιούμε ότι η υγεία αποτελεί ύψιστο αγαθό. Γι' αυτό και θα πρέπει να επιδειχθεί από όλους υπευθυνότητα, σύνεση και διάθεση συνεργασίας, έτσι ώστε οι όποιες επιβαλλόμενες αλλαγές και διορθωτικά μέτρα να μπορούν να εφαρμόζονται άμεσα και αποφασιστικά.

 

Καλωσορίζουμε το ΓεΣΥ και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην εφαρμογή και την όλη πορεία του, προσβλέποντας ότι θα μπορέσει να επιτελέσει την υψηλή κοινωνική αποστολή που του προορίζεται, προσφέροντας στον κύπριο πολίτη υψηλού επιπέδου και ποιότητας υπηρεσίες πρόληψης, φροντίδας και περίθαλψης.