Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Αναδρομικά από 660 μέχρι 7000 ευρώ διεκδικούν οι συνταξιούχοι του δημοσίου στην Ελλάδα για το 12μηνο που μεσολάβησε από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) τον Ιούνιο του 2015 για καταβολή των αποκοπών στις συντάξεις και την ψήφιση του Νόμου Κατρούγκαλου, όπως αποκαλείται, το Μάιο του 2016 για το ίδιο θέμα. Σύμφωνα με νομικές γνωματεύσεις η περίοδος αυτή είναι νομοτελειακά η πλέον ακάλυπτη και δικαιολογούνται έστω και όψιμες αξιώσεις και προσφυγές δικαιούχων στη δικαιοσύνη.

 

Το 2015 το ΣτΕ απεφάνθη πως για λόγους δημοσίου συμφέροντος η αντισυνταγματικότητα των περικοπών του 2012 ισχύει από την ημερομηνία δημοσιοποίησης της απόφασής του. Ο Νόμος Κατρούγκαλου επιχείρησε να προβάλει συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας για ακύρωση της απόφασης, ενώ συνεχίζονται αιτήσεις αναίρεσης στο ΣτΕ εναντίον των αποφάσεων που επιδικάζουν ποσά για την μετά το 2015 περίοδο, πολύ περισσότερο όταν τα ποσά μπαίνουν και στην περίοδο μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου.

 

Σε αυτό το πλαίσιο τα συνολικά ποσά που διεκδικούν οι δικαιούχοι για το 10μηνο υπολογίζονται με βάση τα μηνιαία εκκαθαριστικά πληρωμών των κύριων και επικουρικών συντάξεων όπου αναγράφονται οι μειώσεις των σχετικών νόμων. Ήδη στους δικαιούχους προσφέρονται από ειδικούς εκτιμήσεις των δικαιουμένων ποσών.