Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Απριλίου, στο Χίλτον Παρκ το 56ο Ετήσιο Συνέδριο των Αντιπροσώπων της Οργάνωσής μας.

 

Το φετινό Συνέδριο σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της τριετούς θητείας του απερχόμενου Γενικού Συμβουλίου και προδιαγράφει την πορεία της Οργάνωσής μας για την επόμενη τριετία. Τηρουμένων των καταστατικών προνοιών πραγματοποιήθηκαν οι Γενικές Συνελεύσεις των Επαγγελματικών Κλάδων και των Επαρχιακών Τμημάτων στις οποίες εξελέγησαν και τα νέα τους Διοικητικά Συμβούλια. Η επικύρωση των εκπροσώπων τους στο νέο Γενικό Συμβούλιο θα επικυρωθεί από το Συνέδριο.

 

Τις εργασίες του 56ου Συνεδρίου θα ανοίξει ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΔΥ Αντώνης Κουτσούλης, ο οποίος θα καλωσορίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους άλλους επίσημους προσκεκλημένους όπως και τους συνέδρους αντιπροσώπους των Κλάδων και Τμημάτων. Θα ακολουθήσει η Εισηγητική Ομιλία του Γενικού Γραμματέα Γλαύκου Χατζηπέτρου που θα θέσει γενικά τα πλαίσια της συζήτησης και της πορείας του Συνεδρίου. Ο Γλαύκος Χατζηπέτρου θα αναφερθεί στις δράσεις της Οργάνωσής μας κατά την τελευταία τριετία και στις εξελίξεις για τα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

 

Κεφαλαιώδους σημασίας θα είναι η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας με την οποία και θα ολοκληρωθεί η εναρκτήρια σύνοδος. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να αναφερθεί στις κυβερνητικές θέσεις και τους προγραμματισμούς για τα θέματα που αφορούν τη δημόσια υπηρεσία και τα μέλη της.

 

Με την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ολοκληρώνεται το επίσημο μέρος του Συνεδρίου και αποχωρούν ο Πρόεδρος και οι άλλοι επίσημοι. Θα ακολουθήσει η εκλογή Οριστικού Προεδρείου και Εφορευτικής Επιτροπής και στη συνέχεια το Συνέδριο θα συζητήσει και εγκρίνει την Έκθεση Πεπραγμένων του Γενικού Συμβουλίου, την Οικονομική 'Εκθεση και τον Ετήσιο Προϋπολογισμό.

 

Η 'Εκθεση Πεπραγμένων, η Οικονομική Έκθεση και ο Προϋπολογισμός της Οργάνωσής μας εγκρίθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο σε προσυνεδριακή τους συνεδρία στις 19 Μαρτίου και άρχισε ήδη από χθες η διανομή τους στους Αντιπροσώπους για να ετοιμασθούν για το Συνέδριο.   

 

Ακολούθως το Συνέδριο θα ασχοληθεί με τις εξελίξεις που σημειώθηκαν από το τελευταίο Συνέδριο στα Γενικά Επαγγελματικά μας θέματα και με τις σχετικές ενέργειες και δράσεις της Οργάνωσής μας, την Οργάνωση και Λειτουργία της Δημόσιας Υπηρεσίας, τις Συνθήκες Ασφάλειας και Υγείας στο Χώρο Εργασίας και με Οργανωτικά Θέματα της Συντεχνίας όπως και με θέματα ευημερίας των μελών. 

 

Η Ημερήσια Διάταξη του 56ου Ετήσιου Συνεδρίου ετοιμάστηκε στην οριστική της μορφή μετά από την υποβολή γραπτώς στην Εκτελεστική Επιτροπή από τα Συμβούλια των Επαγγελματικών Κλάδων και των Επαρχιακών Τμημάτων θεμάτων που επιθυμούσαν να συζητηθούν στο Συνέδριο και τα οποία σύμφωνα με τις Καταστατικές πρόνοιες αφορούν ζητήματα γενικής πολιτικής και όχι μεμονωμένα κλαδικά θέματα ή αιτήματα.