Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Ακόμη ένα εκλεκτό δείγμα της προσφοράς της έδωσε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, 28 Ιανουαρίου 2019, η Χορωδία μας με τη μουσική εκδήλωση «Τι γλυκό να σ’ αγαπούν» με τραγούδια σε στίχους του καταξιωμένου πολυτάλαντου Έλληνα στιχουργού, δημοσιογράφου και μελετητή της Ελληνικής ζωής Λευτέρη Παπαδόπουλου.

 

Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Υπουργού Πρόνοιας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου, διοργανώθηκε από την Επιτροπή Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων ΠΑΣΥΔΥ και τη Μεικτή Τετράφωνη Χορωδία της Οργάνωσής μας που διηύθυνε η Μαέστρος Μάρω Μήτσα. Συνόδευαν τη χορωδία πιάνο, μπουζούκι, κιθάρα και βιολοντσέλο και το όλο πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με σόλο τραγούδια από το δημοφιλή τραγουδιστή Γιώργο Σταματάρη.

 

Συντελεστές:
Διδασκαλία και Διεύθυνση Χορωδίας ΠΑΣΥΔΥ–Μάρω Μήτσα.

Διδασκαλία - Πιάνο Χορωδίας ΠΑΣΥΔΥ–Μάριος Ιωάννου.

Ενορχήστρωση και διασκευή τραγουδιών–Ευαγόρας Καραγιώργης.

Έρευνα/Παρουσίαση–Μαρία Λουκά.

Μπουζούκι–Μάριος Χαραλαμπίδης.

Κιθάρα–Χριστίνα Παλληκαροπούλου.

Βιολοντσέλο–Μιράντα Παπαηρακλέους.

 

Σε σύντομο χαιρετισμό του που σηματοδότησε την έναρξη της εκδήλωσης, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ σ. Γλαύκος Χατζηπέτρου ευχαρίστησε την Υπουργό Πρόνοιας που έθεσε υπό την αιγίδα της την εκδήλωση, καλωσόρισε τους προσελθόντες και τους κάλεσε να απολαύσουν όλοι τη μουσική πανδαισία του προγράμματος.

 

Εκτελέστηκαν τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου που μελοποίησαν μεγάλοι συνθέτες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάνος Λοΐζος, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Γιάννης Σπανός, ο Μίμης Πλέσσας. Τραγούδια που ενθουσίασαν τους μουσικόφιλους που γέμισαν το Αμφιθέατρο ΠΑΣΥΔΥ και καταχειροκρότησαν τους εκτελεστές και τους διοργανωτές.

 

Το μήνυμα του Λευτέρη Παπαδόπουλου
Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος απαντώντας σε τηλεφωνικό μήνυμα της Μαέστρου Μάρως Μήτσα που τον ενημέρωσε για την αφιέρωση της συναυλίας στα τραγούδια του και για την αγάπη γι’ αυτά από τον κόσμο
της Κύπρου και τους εκτελεστές του αφιερώματος, έστειλε τηλεφωνικά το δικό του μήνυμα, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά στην έναρξη της συναυλίας.

 

Είπε χαρακτηριστικά ο μεγάλος στιχουργός: «Είμαι ευτυχής που μου δίνεται για μια ακόμη φορά η ευκαιρία να επικοινωνήσω με το λαό της Κύπρου. Και το λέω αυτό γιατί είμαι ευτυχής, διότι μέσα απ’ το λαό της Κύπρου και μέσα απ’ το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα της Κύπρου μίλησα για πρώτη φορά επί δικτατορίας και κατάφερα να στείλω ένα μήνυμα σε μια εποχή που ήτανε μαύρη η Ελλάδα και δεν μπορούσε κανένας να μιλήσει. Η δε Κύπρος είχε εκτός των άλλων πετύχει και μία συμφωνία με τη γερμανική ραδιοφωνία και μετέδιδε τραγούδια ελληνικά και εκεί πρωτάκουσα ελληνικά, δικά μου τραγούδια και ήτανε μια στιγμή τεράστιας ευφορίας.

 

Για μένα είναι πολύ μεγάλη χαρά και μεγάλη ευτυχία που επανασυνδέομαι σήμερα με το λαό της Κύπρου, με τον οποίο έχω αδιάλειπτους δεσμούς εδώ και πολλά χρόνια. Σημειώστε ότι τελευταία έχουνε γίνει πολλές εκδηλώσεις για μένα εκεί στην Κύπρο. Έχω δε και πολλούς φίλους μεταξύ των οποίων και βουλευτές και κυρίως έχω δεσμούς με τον κυπριακό λαό, ο οποίος είναι αδελφός λαός, ο ίδιος λαός με μας και έχει μια ψυχή γιγάντια.

 

Λοιπόν, θέλω να τους πείτε ότι τους αγαπώ πολύ και ότι είμαι ευτυχής που μου δίνεται η ευκαιρία να ξαναμιλήσω με το λαό της Κύπρου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.» 




Στιγμιότυπα από τη μουσική εκδήλωση: