Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης εγκαινίασε την περασμένη Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, το Βρεφονηπιοκομικό Σταθμό της ΠΑΣΥΔΥ στην Αθαλάσσα, έναντι του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

 

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισήμανε πως η ΠΑΣΥΔΥ, παράλληλα με την συνδικαλιστική της δράση, ιεραρχεί ψηλά στις προτεραιότητές της προγράμματα και δραστηριότητες για την ευημερία των μελών της. Προγράμματα που αντανακλούν θετικά και στην κοινωνία γενικότερα. Η λειτουργία ενός νηπιαγωγείου, δεν συνιστά προσφορά μόνο στις οικογένειες και στα παιδιά, αλλά αποτελεί ένα έργο, το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στην εναρμόνιση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή των εργαζομένων και, ιδιαίτερα, των εργαζομένων μητέρων, γεγονός που αποτελεί μέρος της ευρύτερης πολιτικής προσπάθειας για παροχή κάθε διευκόλυνσης στις γυναίκες για συμμετοχή στην παραγωγική διαδικασία, τόνισε με έμφαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

 

Είμαι εδώ για να επαινέσω αυτό που έχετε επιτελέσει. Σας συγχαίρω για το έργο που επιτελείτε, γιατί διαπιστώνω πως η συντεχνία σας καταφέρνει να δημιουργεί, είτε με δικούς της πόρους είτε με τη στήριξη του κράτους, ένα δίκτυο υπηρεσιών πρόνοιας και ευημερίας που εξυπηρετούν τα μέλη της και συμβάλλουν στη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, τόνισε καταληκτικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης να τελέσει τα εγκαίνια ο Γενικός Γραμματέας Γλαύκος Χατζηπέτρου, ο οποίος υπογράμμισε ιδιαίτερα την προσωπική συμβολή του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας για την απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει με μακρόχρονη μίσθωση το ακίνητο επί του οποίου αναγέρθηκε ο Βρεφονηπιοκομικός Σταθμός.

 

Ο Γλαύκος Χατζηπέτρου ανέφερε ότι το νέο νηπιαγωγείο της ΠΑΣΥΔΥ, που είναι ένα πραγματικό στολίδι, έχει ανεγερθεί σε ένα χώρο υψηλής συγκέντρωσης εργαζομένων και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί συνολικά 220 παιδιά. Πρόκειται, είπε, για ένα έργο που κατά κυριολεξία δημιουργήθηκε και λειτουργεί στον χώρο εργασίας. Αναντίλεκτα με το έργο αυτό, τόνισε ο ΓΓ, μετουσιώσαμε στην πράξη τη συμφιλίωση/εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, που όπως είναι γνωστό πρόκειται για μια νέα πολιτική που έρχεται να απαντήσει σε συγκεκριμένη κοινωνική ανάγκη, η οποία έχει προκύψει εδώ και αρκετά χρόνια.

 

Ο Γλαύκος Χατζηπέτρου ανέφερε στη συνέχεια ότι η ΠΑΣΥΔΥ, όντως ιεραρχεί ψηλά στις προτεραιότητες της προγράμματα και δραστηριότητες για την ευημερία των μελών της. Ως αποτέλεσμα αυτής της δράσης, είπε, η Οργάνωση διαθέτει σήμερα συγκρότημα οργανωμένων διαμερισμάτων στη Χλώρακα και στις Πλάτρες, Παιδική Εξοχή στην περιοχή Τροόδους και Στέγη Συνταξιούχων στο Πλατύ Αγλαντζιάς, η οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με ολική νοσηλευτική φροντίδα και ιατρική κάλυψη καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου και οκτώ Νηπιαγωγεία, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι ιδιόκτητα.

 

Μετά τον αγιασμό, το χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, την αντιφώνηση του Γενικού Γραμματέα και σύντομο πρόγραμμα με τραγουδάκια από τα παιδιά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απεκάλυψε την αναμνηστική πλάκα στην είσοδο του Νηπιαγωγείου. 




Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη διάρκεια των εγκαινίων: