Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει εκδήλωση υπό τον τίτλο: «Γνώσεις & Δεξιότητες με χαρακτήρα: Το σχολείο που θέλουμε», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 στην Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία, από τις 09:00 μέχρι τις 12:00.  

 

Με την συγκεκριμένη εκδήλωση ολοκληρώνεται μια σειρά δράσεων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου “Activate and Empower Youth in Cyprus”– “ACTIVE YOUTH”. Σκοπός του έργου ήταν να αυξηθεί ο αριθμός των νέων που εγγράφονται στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, να τους παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης ευκαιριών για απασχόληση, εκπαίδευση ή κατάρτιση -εκμεταλλευόμενοι τα υφιστάμενα σχέδια Youth Guarantee-, ενώ παράλληλα στόχος ήταν η μείωση της ανεργίας στις νεαρές ηλικίες.

 

Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκαν παγκύπριες έρευνες που κατέγραψαν την άποψη των νέων σχετικά με την εκπαίδευση, ενώ οργανώθηκαν σχετικά συνέδρια και διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή νέων. Το έργο υποστηρίχθηκε, επίσης, από μια ολοκληρωμένη επικοινωνιακή εκστρατεία ενημέρωσης και προώθησης. Παράλληλα, αναπτύχθηκε σχετική εξειδικευμένη ιστοσελίδα (www.youthguarantee.org.cy), μέσα από την οποία δίνεται εύκολα και γρήγορα αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με τα θέματα εργοδότησης κι απασχόλησης που πιθανόν να αφορούν νέους, αλλά  και γενικές πληροφορίες.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναλυθούν οι στόχοι και τα τελικά συνολικά αποτελέσματα του έργου. Επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση που αποσκοπεί στην καλλιέργεια κουλτούρας, καινοτομίας κι επιχειρηματικότητας στους νέους και στον ρόλο της εκπαίδευσης κατά τη διαδικασία αυτή. Θα περιλαμβάνει, ακόμα, ενημερωτική παρουσίαση που θα βοηθήσει τους νέους να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους. Πρόθεση του Οργανισμού Νεολαίας είναι να παρουσιάσει την Πρόταση Πολιτικής του για τη δημιουργία του Σχολείου STEAM και να αξιοποιήσει την ευκαιρία για διάλογο με τους παρευρισκόμενους.

 

Ακροατήριο Παρουσίασης

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε μαθητές, νέους, γονείς, εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς, μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, εκπροσώπους Υπηρεσιών και Διευθύνσεων Υπουργείων Παιδείας κι Εργασίας, Σύμβουλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Πανεπιστήμια, Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, Εργοδοτικές Οργανώσεις και Οργανώσεις Εργαζομένων, Κέντρα Επιχειρηματικότητας, εκπροσώπους ΜΜΕ, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται γύρω από τη θεματολογία του Συνεδρίου.

 

Η είσοδος στο Συνέδριο είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής. Για ηλεκτρονικές Εγγραφές, κάντε κλικ ΕΔΩ

 

Για περισσότερες πληροφορίες κι εγγραφές, παρακαλώ επικοινωνήστε με την ΙΜΗ: Τηλ. 22505555, email: events@imhbusiness.com