Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Η ΠΑΣΥΔΥ χαιρετίζει την εξαγγελία του Υπουργού Υγείας για δημιουργία Νευρολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Όντως είναι αδιανόητο το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας να μη διαθέτει οργανωμένη Νευρολογική Κλινική και εξειδικευμένες υπηρεσίες, μονάδες ή εργαστήρια, όπως για παράδειγμα είναι η μονάδα Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων.

 

Διευκρινιστικά αναφέρεται ότι η δημιουργία της Κλινικής αποφασίσθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 08/11/2018 στο Υπουργείο Υγείας, υπό την προεδρία του Υπουργού Υγείας και στην παρουσία εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΕΣΙ και του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Θα πρέπει να τονίστεί ότι η ΠΑΣΥΔΥ και η ΠΑΣΕΣΙ (Παγκύπρια Συντεχνία Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών), με αίσθημα ευθύνης, με πλήρη επίγνωση των σημερινών δεδομένων, αλλά και με γνώμονα την προστασία του Κύπριου πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος, αποδέκτηκαν την εν λόγω προσωρινή ρύθμιση, η οποία θα έχει ισχύ μέχρι την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου που θα διέπει τους όρους συνεργασίας των Πανεπιστημίων και των Κρατικών Νοσηλευτηρίων. Η ΠΑΣΥΚΙ διαφώνησε με τη ρύθμιση αυτή και προειδοποίησε για τη λήψη κλιμακωτών μέτρων.

 

Αναφέρεται περαιτέρω ότι ως αποτέλεσμα των ενεργειών του Κλάδου Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ και της ΠΑΣΕΣΙ, έχει διασφαλιστεί τόσο η ανέλιξη των υπηρετούντων στις δομές του δημοσίου, όσο και η στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων με τον απαραίτητο αριθμό Νευρολόγων. Στα πλαίσια αυτά το Υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε να δρομολογήσει την πλήρωση της θέσης Διευθυντή Νευρολογίας και να συνεχίσει τις προσπάθειες πρόσληψης Νευρολόγων ούτως ώστε να υπάρξει η αναγκαία υποδομή σε ανθρώπινο δυναμικό για δημιουργία αντίστοιχων Κλινικών στα Γενικά Νοσοκομεία Λεμεσού και Λάρνακας.

 

Καταληκτικά η ΠΑΣΥΔΥ επιθυμεί να τονίσει για μια ακόμη φορά ότι με προκλήσεις και αντεγκλήσεις όχι μόνο δεν επιλύονται προβλήματα, αλλά και δυσχεραίνεται η επίλυσή τους. Σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο που, μεταξύ άλλων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρότατες προκλήσεις στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας με στόχο την εφαρμογή του ΓεΣΥ, θα ήταν ότι το χειρότερο η πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων, που κατά κύριο λόγο πλήττουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

 

Λευκωσία,
22/11/2018.